Αρχική COVID-19 Μ. Παγώνη: “Δεν αντέχει ο κόσμος να μείνει άλλο μέσα” – Τι...

Μ. Παγώνη: “Δεν αντέχει ο κόσμος να μείνει άλλο μέσα” – Τι θα γίνει με το lockdown

0
κορονοϊός
Άμεση απάντηση για το αν έχεις ή όχι κορωνοϊό δίνει η εφαρμογή για κινητά.
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Οι 506 διασωληνωμένοι, απομακρύνουν το σενάριο της άρσης περιοριστικών μέτρων. Και η παράταση του lockdown για το επόμενο κρίσιμο 10ήμερο θεωρείται μονόδρομος. Όλα τα στοιχεία πλέον “δείχνουν” παράταση των σκληρών μέτρων στην Αττική, τουλάχιστον μέχρι τις 22 Μαρτίου.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, θα ανακοινώσει σήμερα Παρασκευή 12 Μαρτίου τι θα γίνει με το lockdown.

Αναμένεται επίσης να ανακοινώσει και τι θα γίνει και με την Καθαρά Δευτέρα και το πέταγμα χαρταετού.

Μέχρι στιγμής το κυβερνητικό επιτελείο δεν φαίνεται να προσανατολίζεται στο κλείσιμο των μεγάλων πάρκων.
Εισηγήσεις για αυστηρότερα μέτρα υπήρξαν, προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός. Αλλά δεν εισακούστηκαν.
Και η Καθαρά Δευτέρα, θα γιορταστεί με τα μέτρα που ισχύουν και τις υπόλοιπες ημέρες.

Δηλαδή με την απαγόρευση μετακίνησης από δήμο σε δήμο, την αποστολή sms για δραστηριότητες και βόλτα με τα πόδια ή το ποδήλατο.

“Είναι μεγάλο πρόβλημα το τι θα γίνει με τα πάρκα την Καθαρά Δευτέρα”

“Είναι μεγάλο πρόβλημα το τι θα γίνει με τα πάρκα την Καθαρά Δευτέρα, είπε στο MEGA, η πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών Ματίνα Παγώνη.

Δεν έχουμε φτάσει σε ψηλό επίπεδο εμβολιασμού. Βλέπουμε τις μεταλλάξεις, πόσος κόσμος νέος είναι στα νοσοκομεία. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί.

Πρέπει να συνδυαστούν τα μέτρα με τη διασκέδαση. Το τριήμερο δεν σημαίνει ότι δε θα διασκεδάσουμε. Αλλά δεν θα πάμε στου Φιλοπάππου.

Θα διασκεδάσουμε σπίτι μας, με την οικογένειά μας. Μπορείτε να πάρετε ένα άτομο της καθημερινότητας σας και να πετάξετε αετό στο βουνό, και να είστε μόνοι σας”.

“Δεν είναι δυνατόν να κλειστεί παραπάνω ο κόσμος στα σπίτια του”

Η κ. Παγώνη εκτιμά πώς “μετά τις 17 του μήνα, τα κρούσματα θα αρχίσουν να μειώνονται σιγά σιγά. Θα αργήσουν να μειωθούν όσοι είναι στις ΜΕΘ. Θα χρειαστεί κάνα δεκαπενθήμερο.

Δεν είναι δυνατόν να κλειστεί παραπάνω ο κόσμος στα σπίτια του είπε χαρακτηριστικά η κ.Παγώνη.
Η οικονομία βλέπουμε που έχει φτάσει. Αρχές Απριλίου, το πρώτο δεκαπενθήμερο, πρέπει να ξεκινήσει η εστίαση.
Δεν είναι δυνατόν να μαζεύονται όλοι στα παγκάκια και στις πλατείες για να πίνουν καφέ. Δεν αντέχει ο κόσμος να μείνει άλλο μέσα”.

Ένας χρόνος από τον πρώτο θάνατο κορονοϊού στην Ελλάδα

Σαν σήμερα 12 Μαρτίου 2020 ο 67χρονος Μανώλης Αγιομυργιαννάκης άφησε την τελευταία του πνοή στην ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου, λόγω κορονοϊου.

Για περίπου 15 μέρες έδωσε τη δική του “μάχη” να κρατηθεί στη ζωή, όμως η κατάσταση του επιδεινώθηκε και εξελίχθηκε σε πολυοργανική ανεπάρκεια.

 

Διαφήμιση