Αρχική Διάστημα Ήχο από τον Άρη μετέδωσε το ρόβερ της NASA (audio)

Ήχο από τον Άρη μετέδωσε το ρόβερ της NASA (audio)

0
Perseverance
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Το ρομποτικό ρόβερ Perseverance της NASA μετέδωσε στη Γη το πρώτο αρχείο με τον ήχο. Έτσι όπως αυτός ακούγεται στον «κόκκινο πλανήτη».

«Αυτοί οι ρυθμικοί ήχοι χτυπήματος που ακούγονται από το μικρόφωνο στο όργανο SuperCam μου έχουν διαφορετικές εντάσεις που μπορούν να βοηθήσουν την ομάδα μου να καταλάβει τη δομή των βράχων γύρω μου», γνωστοποιεί το Ρόβερ.

Το ρομποτικό ρόβερ θα συνεχίσει την πορεία του μέχρι να βρει ένα σημείο όπου θα σταματήσει σε περίπτωση που η περιοχή πιστοποιηθεί ότι είναι η ζώνη ερευνών που έχουν επιλέξει οι επιστήμονες.

Σύμφωνα με τη NASA το Perseverance έχει διανύσει ήδη 70 μέτρα. Το ρόβερ είναι σε θέση να διασχίσει μεγαλύτερη απόσταση μέσα σε μια μέρα, γύρω στα 200 μέτρα, επειδή είναι ικανό να αποφεύγει καλύτερα τα διάφορα εμπόδια, όπως μεγάλους βράχους και παγίδες άμμου.

Το Perseverance, είναι το πιο εξελιγμένο κινητό εργαστήριο αστροβιολογίας που έχει σταλεί σε άλλο πλανήτη ή δορυφόρο. Και θα διανύσει 15 χιλιόμετρα μέσα στο επόμενο αρειανό έτος, δηλαδή περίπου δύο χρόνια.

Διαφήμιση