Αρχική Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας Α.Π.Ε Η Σιγκαπούρη κατασκευάζει πλωτά ηλιακά πάνελ

Η Σιγκαπούρη κατασκευάζει πλωτά ηλιακά πάνελ

0
πλωτά ηλιακά πάνελ
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Μπορεί να είναι μία από τις μικρότερες χώρες του κόσμου, αλλά η νησιωτική πολιτεία της Σιγκαπούρης έχει μεγάλο πρόβλημα εκπομπών.

Η χώρα έχει την μεγαλύτερη κατά κεφαλήν εκπομπή διοξειδίου του άνθρακα. Και η πυκνοκατοικημένη φύση της πρωτεύουσας δυσκολεύει στο να βρεθεί ο απαραίτητος χώρος για πράσινες πρωτοβουλίες.

Ηλιακά πάνελ στο νερό

Έτσι, η Σιγκαπούρη στράφηκε στο νερό. Εκεί έχει “στεγάσει” τα ηλιακά πάνελ που απαιτούνται για την παραγωγή περισσότερης ανανεώσιμης ενέργειας.
Στόχος είναι να δημιουργήσει το μεγαλύτερο “ηλιακό αγρόκτημα” στη Νοτιοανατολική Ασία. Που θα καλύπτει μια έκταση 45 γηπέδων ποδοσφαίρου με περισσότερα από 122.000 ηλιακά πάνελ.

Προς το παρόν ωστόσο, ένα ηλιακό αγρόκτημα έχει κατασκευαστεί στο στενό Johor που χωρίζει τη Σιγκαπούρη από τη Μαλαισία.

Περίπου 13.000 πάνελ έχουν αγκυροβολήσει στον πυθμένα με την ικανότητα παραγωγής πέντε μεγαβάτ ηλεκτρικής ενέργειας. Η οποία θα τροφοδοτεί 1.400 διαμερίσματα το χρόνο κατά μέσο όρο.

Τα πάνελ φτιάχτηκαν στην Κίνα, που είναι ο μεγαλύτερος κατασκευαστής ηλιακών πάνελ στον κόσμο. Και στερεώνονται στον πυθμένα με αλυσίδες και τσιμεντόλιθους.

Αν και η Σιγκαπούρη υφίσταται έναν μετασχηματισμό όσον αφορά στη βιωσιμότητα, υπάρχει ακόμη πολύς δρόμος για την πράσινη ενέργεια.
Και παρά την ώθηση για πράσινη ενέργεια, το κράτος-πόλη θα αγωνιστεί να απομακρυνθεί από την εξάρτηση από το φυσικό αέριο.

Επιπλέον, έργα όπως τα πλωτά ηλιακά αγροκτήματα δεν αρκούν. Εκτός εάν υποστηρίζονται με μεγαλύτερη επίσημη δέσμευση για μείωση των εκπομπών.

πλωτά ηλιακά πάνελ

Δέσμευση για μείωση εκπομπών αερίων

Η Σιγκαπούρη έχει δεσμευτεί να μειώσει κατά το ήμισυ τις μέγιστες εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου το 2030 έως το 2050. Και να επιτύχει καθαρές μηδενικές εκπομπές «το συντομότερο δυνατό».

Τον περασμένο μήνα, η Σιγκαπούρη παρουσίασε ένα ευρύ φάσμα «πράσινου σχεδίου».
Αυτό περιελάμβανε μέτρα για τετραπλασιασμό της χρήσης ηλιακής ενέργειας στο περίπου 2% των αναγκών ηλεκτρικής ενέργειας του έθνους έως το 2025. Και σε 3% έως το 2030, αρκετά για να τροφοδοτήσει 350.000 νοικοκυριά ετησίως.

Ωστόσο, οι επικριτές λένε ότι η χώρα πρέπει να κάνει περισσότερα για να βοηθήσει στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.

Το πρόγραμμα παρακολούθησης δράσης για το κλίμα, το οποίο παρακολουθεί τις δεσμεύσεις των κυβερνήσεων, κατατάσσει τους στόχους της Σιγκαπούρης ως “εξαιρετικά ανεπαρκείς” σε σύγκριση με άλλες χώρες.

Η Σιγκαπούρη κινδυνεύει επίσης από την άνοδο της στάθμης της θάλασσας. Λόγω της εγγύτητας ολόκληρης της πόλης-κράτους με τον ωκεανό.

Η θέση της χώρας ως κορυφαίου χρηματοοικονομικού κέντρου και έγκαιρης εφαρμογής προηγμένων τεχνολογιών σημαίνει επίσης ότι οι πρωτοβουλίες της για το κλίμα αποτελούν προηγούμενο για πολλά έθνη του κόσμου όσον αφορά στην αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης.

 

Διαφήμιση