Αρχική Επιχειρείν Έρχονται νέα δίκτυα οπτικών ινών και υπηρεσίες ΙΟΤ στις Βιομηχανικές Περιοχές της...

Έρχονται νέα δίκτυα οπτικών ινών και υπηρεσίες ΙΟΤ στις Βιομηχανικές Περιοχές της ΕΤΒΑ

0
WIND ETBA
Διαφήμιση

Σε πλήρη εκσυγχρονισμό των τηλεπικοινωνιακών υποδομών δώδεκα Βιομηχανικών Περιοχών προχωρά η ΕΤΒΑ, συνάπτοντας στρατηγική αποκλειστική συνεργασία με τη WIND Ελλάς, η οποία θα κατασκευάσει νέα δίκτυα οπτικών ινών εντός των ΒΙ.ΠΕ. και τη σύνδεση τους με το ιδιόκτητο δίκτυο οπτικών ινών νέας γενιάς της εταιρείας.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η WIND χάρη στην αρχιτεκτονική σύνδεσης FTTH (Fiber to the Home), τα δίκτυα νέας γενιάς θα εξασφαλίσουν στις επιχειρήσεις των ΒΙ.ΠΕ. αξιοπιστία σύνδεσης και εξαιρετικά υψηλές ταχύτητες μετάδοσης δεδομένων, που αναμένεται να αγγίζουν τα 200Mbps.

Σημειώνεται ότι, μεταξύ άλλων η συμφωνία αφορά τις βιομηχανικές περιοχές του Ηρακλείου, Λάρισας, Τρίπολης, Καβάλας, Δράμας, Σερρών και Λαμίας, όπου το έργο έχει ήδη ξεκινήσει να υλοποιείται.

Ν. Ζαρκαλής: “Η ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων σήμερα είναι άρρηκτα δεμένη με την ψηφιακή τους ωριμότητα”

«Η ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων σήμερα είναι άρρηκτα δεμένη με την ψηφιακή τους ωριμότητα και με την ικανότητα τους να αξιοποιούν όσα προσφέρει η τεχνολογία ώστε με τη σειρά τους να προσφέρουν βελτιωμένες υπηρεσίες στους πελάτες τους. Ως πάροχος τεχνολογίας δημιουργούμε υποδομές υψηλών επιδόσεων πανελλαδικά, όπως το δίκτυο οπτικών ινών νέας γενιάς και το δίκτυο 5G, και παράλληλα διαθέτουμε ένα μεγάλο χαρτοφυλάκιο υπηρεσιών επικοινωνίας και ΙΟΤ λύσεων. Χαίρομαι ιδιαίτερα που μέσω της στρατηγικής μας συνεργασίας με την ΕΤΒΑ, έχουμε την ευκαιρία να βοηθήσουμε τις εταιρείες των ΒΙ.ΠΕ. να κάνουν τη μετάβαση σε μια νέα ψηφιακή επιχειρηματικότητα», τονίζει ο Νάσος Ζαρκαλής, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της WIND Ελλάς.

Α. Ψαθάς: “Δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για τον ψηφιακό μετασχηματισμό των επιχειρήσεων”

Από την πλευρά του ο Αθανάσιος Ψαθάς, Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ, αναφέρει: «Η συνεχής αναβάθμιση των υποδομών και ο εμπλουτισμός των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τις εγκατεστημένες επιχειρήσεις των Βιομηχανικών Περιοχών του δικτύου μας, είναι βασική μέριμνα και επιδίωξη της ΕΤΒΑ. Σε αυτή την κατεύθυνση, η συνεργασία μας με τη WIND αποτελεί ένα πολύ σημαντικό βήμα, καθώς θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για τον ψηφιακό μετασχηματισμό των επιχειρήσεων και την αύξηση της ανταγωνιστικότητάς τους διεθνώς, ώστε να ανταπεξέρχονται με επιτυχία στις απαιτήσεις της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης. Ταυτόχρονα, υπηρετεί και τον σημαντικό εθνικό στόχο της ενίσχυσης της ελληνικής βιομηχανίας και της αύξησης της συμμετοχής της στο ΑΕΠ, στο πλαίσιο της συνολικής προσπάθειας για την οικονομική ανάκαμψη της χώρας».

Οι σύγχρονες επιχειρήσεις χρειάζεται να βρίσκονται στην καρδιά της «έξυπνης» εποχής της Βιομηχανίας 4.0. Με τις καινοτόμες υπηρεσίες WIND Business IoT, (Smart cities, Smart parks, Smart fleet, Smart freeze) καθώς και λύσεις όπως το Wind Secure SD-WAN οι επιχειρήσεις των ΒΙ.ΠΕ θα έχουν τη δυνατότητα να βρίσκονται στην κορυφή των τεχνολογικών εξελίξεων, διαθέτοντας έτσι ισχυρό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here