Αρχική Μεταφορές Συγκρούσεις για τις προσλήψεις στις αστικές συγκοινωνίες – 14,5% το πραγματικό ποσοστό...

Συγκρούσεις για τις προσλήψεις στις αστικές συγκοινωνίες – 14,5% το πραγματικό ποσοστό αλλαγών

0
ΜΕΤΡΟ
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Οι προσλήψεις που δρομολογήθηκαν μετά από 11 ολόκληρα  χρόνια στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς “θα γίνουν με απόλυτη διαφάνεια, αξιοκρατία και πολύ ταχύτερα από το παρελθόν υπό την καθοδήγηση του ΑΣΕΠ“. Αυτό τονίζει σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών απαντώντας στην κριτική  Σύριζα που κάνει λόγο για υποτιθέμενες παρεμβάσεις της Κυβέρνησης στη διαδικασία προσλήψεων προσωπικού στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, επί των 423 προσληπτέων στην ΟΣΥ το πραγματικό ποσοστό των αλλαγών είναι 14,5% και όχι 37%. Αφορά δηλαδή 61 νέους υποψήφιους. Το 37% για το οποίο κάνουν λόγο οι τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται στον ενιαίο πίνακα προσληπτέων, απορριπτέων και αναπληρωματικών και σε μεταβολές οι οποίες δεν επιφέρουν καμία αλλαγή στον πίνακα προσληπτέων.

Παράλληλα, διευκρινίζεται ότι το 14,5% είναι ένα ποσοστό αλλαγών απολύτως δικαιολογημένο, πολύ κοντά στο σύνηθες ποσοστό αλλαγών σε ανάλογους διαγωνισμούς. Μάλιστα, κατά κύριο λόγο συνδέεται, με την απόδειξη υπαγωγής υποψηφίων στις ειδικές κατηγορίες και το ντόμινο μεταβολών που αυτό συνεπάγεται.

Τέλος, σχετικά με τις προσλήψεις στη ΣΤΑΣΥ σημειώνεται ότι το ΑΣΕΠ δεν έχει ακόμη ολοκληρώσει τον έλεγχο των προσωρινών πινάκων. Συνεπώς, το ποσοστό μεταβολών που αναφέρεται είναι δυναμικό και σε καμία περίπτωση δεν αφορά τον πίνακα προσληπτέων.

Σημειώνεται ότι, οι προκηρύξεις για τους εργαζόμενους στις συγκοινωνιακές εταιρίες της Αθήνας, την ΟΣΥ (Οδικές Συγκοινωνίες) και τη ΣΤΑΣΥ (Σταθερές Συγκοινωνίες), αφορά συνολικά 609 προσλήψεις, οι οποίες κατανέμονται ως εξής:

  • ΟΣΥ: Θα προσληφθούν 367 εργαζόμενοι στην κατηγορία Οδηγών Λεωφορείων ΔΕ (Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης) και 56 εργαζόμενοι στην κατηγορία ΔΕ Τεχνιτών διάφορων ειδικοτήτων.
  • ΣΤΑΣΥ: Θα προσληφθούν 186 εργαζόμενοι Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης εκ των οποίων οι 75 θα είναι οδηγοί συρμών και οι υπόλοιποι τεχνικοί.

 

 

Διαφήμιση