Αρχική Καταστροφές Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο παραπέμπεται η Γερμανία για παραβίαση της νομοθεσίας για τη...

Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο παραπέμπεται η Γερμανία για παραβίαση της νομοθεσίας για τη φύση και τη διατήρηση

0
περιβάλλον φύση
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παραπέμπει τη Γερμανία στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για παραβίαση της νομοθεσίας για τη φύση και τη διατήρηση.

Η ΕΕ προειδοποίησε εδώ και πολύ καιρό τη Γερμανία ότι οι προσπάθειες της για προστασία της φύσης βάσει της οδηγίας για τη χλωρίδα-πανίδα και τους οικοτόπους δεν ήταν επαρκείς.

Και τώρα αποφάσισε να παραπέμψει τη χώρα στο δικαστήριο. Επειδή δεν τήρησε τις υποχρεώσεις διατήρησης.

Η οδηγία για τους οικοτόπους απαιτεί από τις χώρες να ορίσουν περιοχές ειδικής προστασίας. Για τη διατήρηση της σπάνιας, απειλούμενης ή φυσικής χλωρίδας και πανίδας.
Πάνω από 1.000 είδη ζώων και φυτών, καθώς και 200 ​​είδη οικοτόπων, προστατεύονται από το νόμο.

Η Επιτροπή αναφέρει ότι η Γερμανία δεν πληροί ορισμένες προϋποθέσεις, ιδίως όταν δημιουργεί προστατευόμενες περιοχές στη χώρα.

Σύμφωνα με πρόσφατες αναφορές, η Γερμανία δεν έχει ορίσει σημαντικό αριθμό τοποθεσιών ως περιοχές ειδικής προστασίας, αναφέρει η Επιτροπή.

«Ως εκ τούτου, η Επιτροπή παραπέμπει τη Γερμανία στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.»

Πάνω από 4.500 περιοχές διατήρησης, χωρίς «λεπτομερείς και ποσοτικούς στόχους διατήρησης»

Περισσότερες από 4.500 περιοχές διατήρησης, γνωστές ως τοποθεσίες κοινοτικής σημασίας, βρέθηκε ότι δεν είχαν «λεπτομερείς και ποσοτικούς στόχους διατήρησης».

«Η Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία και η Ευρωπαϊκή Στρατηγική για τη Βιοποικιλότητα τονίζουν τόσο ζωτικής σημασίας για την ΕΕ να σταματήσει την απώλεια βιοποικιλότητας προστατεύοντας και αποκαθιστώντας τη βιοποικιλότητα, προσθέτει η Επιτροπή.

Το χρονικό όριο για την ολοκλήρωση των απαραίτητων βημάτων για όλους τους ιστότοπους στη Γερμανία έληξε πριν από περισσότερα από 10 χρόνια σε ορισμένες περιπτώσεις».

Το NABU, ένας από τους μεγαλύτερους και παλαιότερους περιβαλλοντικούς οργανισμούς της χώρας, πιστεύει ότι ενώ απαιτούνται περισσότερες προστατευόμενες περιοχές.

Η οργάνωση λέει ότι είναι «παράλογο» ότι τα μέτρα διατήρησης δεν έχουν ακόμη καθοριστεί και εφαρμοστεί. Μόλις επτά χρόνια μετά την πρώτη προειδοποίηση της Γερμανίας για την παράβαση.

Η ομάδα επισημαίνει ότι οι συνέπειες της αδράνειας έχουν ήδη αντίκτυπο στην άγρια ​​φύση της χώρας. Τον Ιανουάριο, οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι οι πληθυσμοί φώκιας phocoena μειώθηκαν στη Βόρεια Θάλασσα της Γερμανίας.

Στο Sylt Outer Reef, μια περιοχή που προστατεύεται από την οδηγία για τους οικοτόπους, ο πληθυσμός αυτού του είδους έχει μειωθεί κατά μέσο όρο σχεδόν 4% κάθε χρόνο, τα τελευταία 20 χρόνια.

Διαφήμιση