Αρχική Καταστροφές “Παρέλυσαν” από την χιονοθύελλα Ολλανδία και Γερμανία

“Παρέλυσαν” από την χιονοθύελλα Ολλανδία και Γερμανία

0
χιόνια
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Σε κατάσταση συναγερμού είναι οι Κάτω Χώρες και τμήματα της Γερμανίας. Μία τεράστια χιονοθύελλα σαρώνει από την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου τις περιοχές. Οι θερμοκρασίες είναι -5 ° C.

Ο ολλανδικός μετεωρολογικός οργανισμός KNMI εξέδωσε ανακοίνωση έκτακτης ανάγκης εντάσσοντας όλη την χώρα σε κατάσταση “κόκκινου συναγερμού”.

Οι Κάτω Χώρες πλήττονται από σφοδρή χιονοθύελλα, την πρώτη μετά από πάνω από 10 χρόνια.

Η γερμανική μετεωρολογική υπηρεσία DWD προέτρεψε τους ανθρώπους να μείνουν στο σπίτι. Οι αρχές έβαλαν τους άστεγους σε ζεστά καταφύγια εν μέσω των μηδενικών θερμοκρασιών.

Προβλήματα υπάρχουν στις Γερμανία στις οδικές και σιδηροδρομικές συνδέσεις. Λόγω των χιονοπτώσεων και των ισχυρών ανέμων στα βόρεια και δυτικά της χώρας.

Πάνω από 30 εκατοστά χιονιού

Από το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου μέχρι χθες Κυριακή σημειώθηκαν πάνω 222 ατυχήματα λόγω των κακών καιρικών συνθηκών, στη δυτική πολιτεία της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας.

Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία της περιοχής, 28 άτομα τραυματίστηκαν σοβαρά.
Στη δυτική πόλη Μίνστερ, ανάμεσα στα πιο χτυπημένα μέρη, υπήρχε τόσο χιόνι στους δρόμους που δεν κυκλοφορούσαν ούτε τα ασθενοφόρα. Και όλες οι δημόσιες συγκοινωνίες έκλεισαν.

Πάνω από 30 εκατοστά χιονιού είχαν πέσει, συσσωρεύονται έως και 1 μέτρο σε ορισμένα μέρη και αναμένεται περισσότερη χιονόπτωση.

Στο Βούπερταλ, στη δυτική Γερμανία, οι πυροσβέστες έπρεπε να σώσουν έξι επιβάτες από τον περίφημο υπερυψωμένο σιδηρόδρομο της πόλης. Το τρένο σταμάτησε να κινείται λόγω των παγωμένων συνθηκών.

Στην πόλη Χάγκεν, οι αρχές της πόλης ξύπνησαν άστεγους που κοιμούνται έξω και τους μεταφέρουν σε καταφύγια, ανέφερε το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων dpa.
Στο Βερολίνο, στήθηκε το μεγαλύτερο καταφύγιο της πρωτεύουσας, για να μην πεθάνουν από τις θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν, οι άστεγοι.

Η Ολλανδία κλείνει τα κέντρα δοκιμών COVID-19

Η ολλανδική κυβέρνηση έκλεισε όλα τα κέντρα δοκιμών COVID-19, για αρκετές ημέρες λόγω της σοβαρότητας του καιρού.
H χώρα αναμένει 10 ημέρες αρνητικών θερμοκρασιών.

Δεκάδες πτήσεις έχουν ακυρωθεί ή καθυστερήσει στο αεροδρόμιο Σχίπχολ του Άμστερνταμ. Tο αεροδρόμιο του Αϊντχόβεν (νότια) έχει κλείσει.
Όλα τα τρένα έχουν ακυρωθεί στη χώρα, συμπεριλαμβανομένων και των τρένων με δρομολόγια σε χώρες της Ευρώπης.

Τα τραμ σταμάτησαν να κινούνται στο Άμστερνταμ. Ένα τραμ εκτροχιάστηκε λόγω χιονιού στη Χάγη, σύμφωνα με το πρακτορείο AFP.

Τα περισσότερα μέρη της Ολλανδίας καλύφθηκαν την Κυριακή με 5 έως 10 εκατοστά χιόνι. Αλλά υπήρξαν και κάποια μέρη που το χιόνι είχε πάχος έως 30 εκατοστά σε μέρη, σύμφωνα με το δημόσιο τηλεοπτικό κανάλι NOS.

Πάνω από 80 αυτοκίνητα είχαν φύγει από το δρόμο μετά από ολίσθηση στο χιόνι, σύμφωνα με την αστυνομία. Οι αρχές των Κάτω Χωρών συμβουλεύουν τους κατοίκους, να αποφύγουν την οδήγηση.

Επίσκεψη σιβηρικού ψύχους στη χώρα μας στα μέσα Φεβρουαρίου

Τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία εμφανίζουν πλέον μια σαφή τάση για το ισχυρότερο ψυχρό επεισόδιο της σεζόν και στην χώρα μας. Και πιθανόν και των τελευταίων ετών.

Προς τα μέσα του μήνα που διανύουμε διαφαίνεται απότομη αλλαγή του καιρικού μοτίβου σε απότομα χειμερινό.

Αρκτικές παγωμένες αέριες μάζες καλύπτουν και τη χώρα μας

Η ψυχρή αυτή εισβολή δεν θα έχει καμία σχέση με τις προηγούμενες του φετινού χειμώνα. Καθώς θα μιλάμε για ελάχιστες θερμοκρασίες έως -8 βαθμούς στα βόρεια ηπειρωτικά πεδινά και έως -3 βαθμούς στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά πεδινά (κατά μ.ο.).

Διαφήμιση