Αρχική COVID-19 Οι Βρετανοί απαιτούν από την κυβέρνηση να απορρίψει την ιδέα του “διαβατηρίου...

Οι Βρετανοί απαιτούν από την κυβέρνηση να απορρίψει την ιδέα του “διαβατηρίου εμβολίων”

0
διαβατήριο εμβολίων
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου προχωρά το σχέδιο “διαβατηρίου εμβολίων” με στόχο να διευκολύνει τα ταξίδια.
Ωστόσο οι πολίτες του Ηνωμένου Βασιλείου αντιτίθενται στην ιδέα. Και μέχρι στιγμής έχουν μαζέψει περίπου 40.000 υπογραφές.

Η αναφορά καλεί τους κυβερνητικούς αξιωματούχους να δεσμευτούν κατά “της εφαρμογής ενός αμφιλεγόμενου σχεδίου“.
Αλλά το υπουργικό συμβούλιο του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον αρνείται να αποκλείσει την ιδέα.

Ένα “διαβατήριο εμβολίων” θα επέτρεπε στους πολίτες του Ηνωμένου Βασιλείου και στους νόμιμους κατοίκους, που έχουν εμβολιαστεί κατά του COVID-19, να ανακτήσουν ένα ορισμένο επίπεδο ελευθερίας.
Συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας ταξιδιού που θα απαγορεύεται σε άλλους, που δεν έχουν εμβολιαστεί.

Τον περασμένο μήνα ο Βρετανός υπουργός Ανάπτυξης Εμβολίων Ναντίμ
Ζαχάουι ανακοίνωσε ότι δεν υπήρχαν “καθόλου σχέδια” για “διαβατήρια εμβολίων”. Ο υπουργός δήλωσε επίσης ότι ο εμβολιασμός δεν είναι υποχρεωτικός.

Σύμφωνα με την αναφορά, τα πιστοποιητικά κατάστασης εμβολιασμού ή “διαβατήρια ασυλίας” θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν “για τον περιορισμό των δικαιωμάτων των ατόμων που έχουν αρνηθεί ένα εμβόλιο COVID-19, κάτι που θα ήταν απαράδεκτο”.

Η αναφορά κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η κυβέρνηση “πρέπει να είναι απολύτως σαφής στο κοινό” σχετικά με τις προθέσεις της για τέτοια διαβατήρια.

Όπως αναφέρουν οι Βρετανοί, μία τέτοια απόφαση θα “επηρεάσει αναμφίβολα την κοινωνική συνοχή” καθώς και την οικονομική ανάκαμψη της χώρας.

Πότε θα συζητηθεί το θέμα στο Κοινοβούλιο

Δεδομένου ότι η αναφορά έχει πάνω από 10.000 υπογραφές, η βρετανική κυβέρνηση θα πρέπει να απαντήσει, σύμφωνα με την επίσημη πολιτική του Κοινοβουλίου για τις Αναφορές.

Εάν οι υπογραφές φτάσουν τις 100.000, τότε το θέμα θα συζητηθεί στο Κοινοβούλιο.

Προηγούμενες αναφορές κατά περιορισμών για τους μη εμβολιασμένους Βρετανούς έχουν αποδειχθεί εξαιρετικά δημοφιλείς.

Πέρυσι, αναφορά κάλεσε την κυβέρνηση να “αποτρέψει τυχόν περιορισμούς” σε όσους αρνούνται τον εμβολιασμό. Έλαβε 337.137 υπογραφές και συζητήθηκε στο κοινοβούλιο τον Δεκέμβριο.

“Προς το παρόν δεν υπάρχουν σχέδια για την επιβολή περιορισμών σε όσους αρνούνται να κάνουν εμβόλιο COVID-19″, απάντησε τότε η κυβέρνηση.
Προσθέτοντας πως διερευνά τρόπους με τους οποίους η τεχνολογία θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να ανοίξει με ασφάλεια το χώρο εργασίας και άλλες υπηρεσίες στο κοινό.

 

 

 

 

Διαφήμιση