Αρχική COVID-19 Κ. Μητσοτάκης: «Όχι» στην άρση του lockdown από την 1η Μαρτίου

Κ. Μητσοτάκης: «Όχι» στην άρση του lockdown από την 1η Μαρτίου

0
mitsotakis

Σύνταξη: ecozen.gr

Δεν θα υπάρξουν αλλαγές στο lockdown την 1η Μαρτίου, ξεκαθάρισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Οι νέες λοιμώξεις COVID-19 αυξάνουν την πίεση στα νοσοκομεία και μεταθέτουν την άρση του lockdown.

Όπως τόνισε ο πρωθυπουργός στην εισαγωγική του τοποθέτηση στο υπουργικό συμβούλιο οι αυξημένες νέες λοιμώξεις δεν αφήνουν περιθώρια χαλάρωσης.

«Είδαμε χθες μία απότομη αύξηση των κρουσμάτων, είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ειδικά στην Αττική, η οποία εκ των πραγμάτων απομακρύνει την πρόθεση μας, πάντα ακούγοντας τις οδηγίες των ειδικών, να προχωρήσουμε σε ένα σταδιακό άνοιγμα την 1η Μαρτίου».

Η Επιχείρηση «Ελευθερία»

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στο πρόγραμμα εμβολιασμού.
«Έχουμε ένα πολύ θετικό νέο, το οποίο είναι η γρήγορη πρόοδος στη διαδικασία των εμβολιασμών, τόνισε.

Εκτιμώ ότι σύντομα θα ξεπεράσουμε και το φράγμα του 1 εκατομμυρίου στην Επιχείρηση «Ελευθερία». Η οποία κατά γενική ομολογία είναι άρτια οργανωμένη και τυγχάνει πολύ μεγάλης αποδοχής από τους πολίτες.

Αισθάνομαι, όμως ταυτόχρονα ότι η επιτυχία μας στον εμβολιασμό δημιουργεί και κάποια αισθήματα γενικότερου εφησυχασμού».

Δύσκολοι οι μήνες του Φεβρουαρίου και του Μαρτίου

Ο Κυριακός Μητσοτάκης υπογράμμισε πως «και αυτό είναι κάτι το οποίο πρέπει να το αντιμετωπίσουμε. Διότι γνωρίζουμε πολύ καλά ότι δεν έχουμε χτίσει ακόμα τείχος ανοσίας. Και οι μήνες του Φεβρουαρίου και του Μαρτίου είναι πολύ δύσκολοι μήνες -πάντα, παραδοσιακά- για όλες τις αναπνευστικές λοιμώξεις.

Το βασικό, όμως, μήνυμα το οποίο πρέπει να εκπέμψουμε είναι ότι πρέπει να παραμείνουμε πολύ προσηλωμένοι στα μέτρα τα οποία ξέρουμε ότι δουλεύουν.

Γνωρίζω ότι όλοι οι συμπολίτες μας είναι κουρασμένοι, έχουμε όμως αυτή τη στιγμή πραγματικά στα χέρια μας ένα όπλο το οποίο δεν είχαμε πριν από κάποιους μήνες και αυτό είναι το όπλο του εμβολιασμού. Kαι γνωρίζουμε πολύ καλά ότι πλησιάζουμε προς το τέλος αυτής της μεγάλης περιπέτειας.

Κατά συνέπεια, σε καμία περίπτωση η επιτυχία του εμβολιασμού δεν πρέπει να γίνει άλλοθι εφησυχασμού. Και θα παρακαλέσω και τον Υπουργό Υγείας, αλλά και όλους σας μέσα από το δημόσιο λόγο τον οποίο αρθρώνετε, ο καθένας στο αντικείμενό του επειδή όλοι με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο επηρεάζεστε από τις εξελίξεις, αυτό να είναι κάτι το οποίο να το τονίζετε συστηματικά».

 

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here