Αρχική Καταστροφές Ισχυροί σεισμοί έσπειραν τον πανικό στην Ιαπωνία και την Αρμενία

Ισχυροί σεισμοί έσπειραν τον πανικό στην Ιαπωνία και την Αρμενία

0
σεισμός
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Δύο ισχυροί σεισμοί πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο, ο ένας στην Ιαπωνία και ο άλλος στην Αρμενία, χωρίς όμως να έχουν αναφερθεί σοβαρές ζημιές, παρά μόνο πανικός.

Στην Ιαπωνία, καταγράφηκε σεισμός 7,1 της κλίμακας Ρίχτερ, με το επίκεντρο να εντοπίζεται στα ανοικτά της Φουκοσίμα, ανατολικά του νησιού Χόνσου και με εστιακό βάθος τα 60 χιλιόμετρα. Ενώ, έγινε αισθητός σε όλο το Τόκιο. Ωστόσο, παρά τη μεγάλη ανησυχία για τσουνάμι, δεν εκδόθηκε μέχρι στιγμής κάποια προειδοποίηση για επερχόμενο τσουνάμι.

Δεν έχουν αναφερθεί επίσης θύματα ή τραυματίες, ενώ σύμφωνα με την Μετεωρολογική Υπηρεσία υπάρχει περίπτωση να υπάρξουν ορισμένες μεταβολές στο επίπεδο της θάλασσας στις παράκτιες περιοχές.

Ο σεισμός προκάλεσε μεγάλη ανησυχία για τσουνάμι, καθώς προ δεκαετίας μετά από μεγαλύτερο σεισμό 9,1 Ρίχτερ, στην ίδια περιοχή, εξαιτίας τσουνάμι έχασαν τη ζωή τους χιλιάδες άνθρωποι, ενώ σημειώθηκαν αλλεπάλληλες εκρήξεις στο πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκοσίμα με αποτέλεσμα την επικίνδυνη διαρροή ραδιενέργειας.

Στην Αρμενία

Στην Αρμενία, από την άλλη καταγράφηκε σεισμός 4,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στην Γερεβάν, το μεσημέρι του Σαββάτου, με αποτέλεσμα όλη η πρωτεύουσα να βγει έντρομη στο δρόμο, καθώς το επίκεντρο βρισκόταν μόλις 11 χλμ από το κέντρο της πόλης. Ωστόσο, ένας άνθρωπος τραυματίστηκε σύμφωνα με τον πρωθυπουργό της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν και δεν καταγράφηκαν αισθητές ζημιές.

Ωστόσο, επηρεάστηκε αρνητικά το δίκτυο τηλεπικοινωνιών με προβλήματα στις συνδέσεις τηλεφώνων.
Διαφήμιση