Αρχική COVID-19 Η AstraZeneca παραδέχεται τεράστιο έλλειμμα εμβολίων για την ΕΕ

Η AstraZeneca παραδέχεται τεράστιο έλλειμμα εμβολίων για την ΕΕ

0
astrazenecalaboratory 1025x559 1
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Η φαρμακευτική εταιρεία AstraZeneca θα παραδώσει στην ΕΕ λιγότερες από τις μισές δόσεις του εμβολίου COVID-19, που δεσμεύτηκε για το πρώτο τρίμηνο του 2021.

Την ενημέρωση αυτή έκανε χθες Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου στους Ευρωπαίους αξιωματούχους, ο επικεφαλής της φαρμακοβιομηχανίας Πασκάλ Σοριού.

Η AstraZeneca θα πρέπει τώρα και θα παραδώσει 40 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου COVID-19 έως τα τέλη Μαρτίου. Από τα αρχικά 90 εκατομμύρια.

Το μπλοκ έχει μείνει πολύ πίσω από τις ΗΠΑ, τη Βρετανία και το Ισραήλ στον εμβολιασμό, λόγω προβλημάτων στην αλυσίδα εφοδιασμού.

Μέχρι στιγμής “50 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων έχουν χορηγηθεί στην ΕΕ. Και συνεχίζονται οι εργασίες για την αντιμετώπιση νέων παραλλαγών”, έγραψε στο twitter η  πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Εν’ τω μεταξύ χθες Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου οι ηγέτες των 27 συμφώνησαν επίσης να δώσουν προτεραιότητα στην αύξηση της παραγωγής και της παράδοσης εμβολίων.

Λέγοντας ότι θα συνεργαστούν με τη φαρμακευτική βιομηχανία για να διευκολύνουν τη διαδικασία.

“Η κορυφαία προτεραιότητα μας τώρα είναι η επιτάχυνση της παραγωγής και της παράδοσης εμβολίων και εμβολιασμών σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση, επεσήμανε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλς Μισέλ.

Περίπου το 8% του ενήλικου πληθυσμού της ΕΕ έχει εμβολιαστεί, σύμφωνα με την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Πώς η AstraZeneca θα αυξήσει την παραγωγή

“Εργαζόμαστε 24/7 για να βελτιώσουμε την παράδοση. Και ελπίζουμε να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες”, δήλωσε ο Πασκάλ Σοριού στους Ευρωπαίους αξιωματούχους.

Η εταιρεία σχεδιάζει να αυξήσει την παραγωγή για να πετύχει τους στόχους. Χρησιμοποιώντας εργοστάσια εκτός της ΕΕ που δεν είχαν προβλήματα παραγωγής. Συμπεριλαμβανομένων και των ΗΠΑ.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξασφάλισε περίπου 2 δισεκατομμύρια εμβόλια από διάφορες εταιρείες. Μέχρι στιγμής, μόνο τρία έχουν εγκριθεί. Των Pfizer-BioNTech, Moderna και AstraZeneca.

Ευρωπαίοι αξιωματούχοι λένε ότι το εμβόλιο Johnson & Johnson θα μπορούσε να εγκριθεί τον επόμενο μήνα.

Διαφήμιση