Αρχική COVID-19 “Τσικνοπέμπτη στο μπαλκόνι” λέει η Μ. Παγώνη-Σήμερα η απόφαση για το lockdown

“Τσικνοπέμπτη στο μπαλκόνι” λέει η Μ. Παγώνη-Σήμερα η απόφαση για το lockdown

0
τσικνοπέμπτη - Τσικνοπέμπτης
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Τα πάνω από 1.000 κρούσματα COVID-19 που καταγράφονται καθημερινά το τελευταίο διάστημα, δεν αφήνουν περιθώρια εφησυχασμού.

Σήμερα Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου η επιτροπή των λοιμωξιολόγων πρόκειται να εισηγηθεί την παράταση του lockdown στην Αττική. Σε μία προσπάθεια να μειωθεί η έκρηξη στα ημερήσια κρούσματα αλλά και να αποσυμπιεστούν τα νοσοκομεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες η επιτροπή θα εισηγηθεί στην κυβέρνηση την παράταση των μέτρων στην Αττική, για ακόμα μία εβδομάδα.

“Τα πράγματα στα νοσοκομεία είναι πολύ δύσκολα. Έχουν καλυφθεί το 90% των ΜΕΘ, τόνισε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη μιλώντας στο MEGA.

Τώρα ξεκινά το δεκαπενθήμερο μετά το lockdown. Και από την επόμενη εβδομάδα, αναμένουμε μείωση των κρουσμάτων και των εισαγωγών. Δεν περιμένουμε άμεση μείωση των ασθενών στις ΜΕΘ”.

Στο επίκεντρο της σημερινής συνεδρίασης των λοιμωξιολόγων θα βρεθούν τρεις παράμετροι.

  • Η εικόνα των συνολικών κρουσμάτων τόσο στην κοινότητα ευρύτερα αλλά και στην Αττική.
  • Η γεωγραφική κατανομή των μεταλλάξεων του COVID-19 που διαμορφώνουν ένα αχαρτογράφητο τοπίο.
  • Η κατάσταση στα νοσοκομεία στην περιοχή της πρωτεύουσας.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η κυβέρνηση μελετά τη δεύτερη εβδομάδα να δώσει μία μικρή ανάσα στο λιανεμπόριο.
Με την έναρξη και πάλι του click away που δεν προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία στους ειδικούς για μεγάλη διασπορά.

Κοντά στις 15 Μαρτίου, εάν όλα πάνε καλά και ξεκινήσει η σταδιακή πτώση των νέων κρουσμάτων, είναι πιθανό να ανοίξει το λιανεμπόριο. Και με click in shop και κωδικό sms στο 13032 ξεχωριστό από τις υπόλοιπες αγορές.

“Τσικνοπέμπτη στο μπαλκόνι”

Σχετικά με το τι θα ισχύει για την Τσικνοπέμπτη η κ.Παγώνη είπε πως “στο μπαλκόνι την Τσικνοπέμπτη μπορείτε να ψήσετε.
Θα μιλάτε και με τους διπλανούς σας και όλα θα είναι πολύ καλά. Νομίζω ότι μια οικογένεια μπορεί να ψήσει και να περάσει ωραία.

Επειδή ακόμα έχουμε 1.700 και κρούσματα, καλό θα ήταν να είμαστε προσεχτικοί. Μπορούμε να ψήσουμε και να περάσουμε καλά ως οικογένειες.

Κάποιοι άνθρωποι επί ένα χρόνο δεν έχουν κάνει τίποτα, οι γιατροί και το υγειονομικό προσωπικό”.

Τι θα γίνει το Πάσχα

Αναφορικά με το Πάσχα η επικεφαλής της ΕΙΝΑΠ υπογράμμισε πως “θα είναι με μέτρα, μάσκες, αποστάσεις, και με προσοχή στον αριθμό των ατόμων. Όχι, δε θα είναι σαν το περσινό. Όλα θα εξαρτηθούν από το τι παρτίδες εμβολίων θα πάρουμε”.

Οι μετακινήσεις εκτός νομού

Οι μετακινήσεις εκτός νομού αποτελούν ένα γρίφο για την κυβέρνηση.
“Στόχος μας είναι να φτάσουμε σε ένα σημείο, ώστε να κάνουμε Πάσχα, όπως μόνον εμείς οι Έλληνες ξέρουμε να το γιορτάζουμε.
Αυτό δήλωση η καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ Αναστασία Κοτανίδου.

Και εξέφρασε την ελπίδα ότι φέτος το Πάσχα ίσως να μπορούμε να περάσουμε αυτές τις ημέρες “στις ιδιαίτερες πατρίδες μας”. Αφήνοντας ουσιαστικά ανοιχτό το ενδεχόμενο για άνοιγμα της μετακίνησης εκτός νομού.

Αλλά για να επιτραπεί, θα πρέπει να υπάρχουν κάποια βασικά κριτήρια. Όπως η μείωση κρουσμάτων και διασωληνωμένων καθώς και η επιτάχυνση εμβολιασμού του πληθυσμού.

Διαφήμιση