Αρχική Διάστημα H εντυπωσιακή φωτογραφία από τον Άρη που έστειλε το Tianwen 1 της...

H εντυπωσιακή φωτογραφία από τον Άρη που έστειλε το Tianwen 1 της Κίνας

0
ουρανός
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Εντυπωσιακή φωτογραφία από τον Άρη έστειλε το ρομποτικό σκάφος Tianwen-1 της Κίνας, λίγες ημέρες πριν να εισέλθει στην τροχιά του κόκκινου πλανήτη, όπως δήλωσε η Εθνική Διαστημική Υπηρεσία.

Σημειώνεται ότι, το Tianwen-1, εισήλθε στην τροχιά του Άρη, την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου, αποτελώντας την πρώτη ανεξάρτητη διαπλανητική αποστολή της Κίνας. 

Η ασπρόμαυρη φωτογραφία που κυκλοφόρησε από την Εθνική Υπηρεσία Διαστήματος της Κίνας έδειξε γεωλογικά χαρακτηριστικά, συμπεριλαμβανομένου του κρατήρα Schiaparelli και του Valles Marineris, μια τεράστια έκταση φαραγγιών στην επιφάνεια του Άρη 

Η φωτογραφία τραβήχτηκε περίπου 2,2 εκατομμύρια χιλιόμετρα (1,4 εκατομμύρια μίλια) από τον Άρη, σύμφωνα με το CNSA.

Άρης
Εικόνα: China National Space Administration

Το ρομποτικό σκάφος πυροδότησε έναν από τους κινητήρες του για να «κάνει μια τροχιακή διόρθωση» λίγες μέρες πριν να εισέλθει στην τροχιά του Άρη και στη συνέχεια επιβραδύνθηκε, σημείωσε το πρακτορείο.

Το Tianwen-1 ζυγίζει πέντε τόνους και περιλαμβάνει ένα διαστημικό σκάφος σχεδιασμένο να μπαίνει σε τροχιά, που δεν προορίζεται να προσγειωθεί, ένα διαστημικό σκάφος σχεδιασμένο να προσγειωθεί και ένα όχημα για οδήγηση σε ανώμαλο έδαφος,  που οδηγείται από τηλεχειριστήριο για να μελετήσουν το έδαφος του πλανήτη.

Αυτή η αποστολή δισεκατομμυρίων δολαρίων αντιπροσωπεύει τις φιλοδοξίες και τις δυνατότητες της Κίνας για κατάκτηση του διαστήματος.

Μάλιστα, τα τελευταία χρόνια έχει σημειώσει τεράστια βήματα, στέλνοντας έναν άνθρωπο στο διάστημα το 2003.

Παράλληλα, το ασιατικό εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος έθεσε τις βάσεις για τη δημιουργία ενός διαστημικού σταθμού έως το 2022, έτσι ώστε να αποκτήσει μόνιμη βάση σε τροχιά της Γης.

 

Διαφήμιση