Αρχική Τουρισμός - Ταξίδια Ελληνικοί προορισμοί ανάμεσα στους πιο ρομαντικούς της Ευρώπης

Ελληνικοί προορισμοί ανάμεσα στους πιο ρομαντικούς της Ευρώπης

0
Σαντορίνη
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Μπορεί να έχουμε πολικό ψύχος και να βρισκόμαστε εν μέσω πανδημίας και μάλιστα με αυστηρούς περιορισμούς, αλλά ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου, μπορούμε να κάνουμε μια νοητή παύση και να ονειρευτούμε την επόμενη ρομαντική μας απόδραση, που θα μπορέσουμε να υλοποιήσουμε όταν μας το επιτρέψουν και πάλι οι συνθήκες.

Και ίσως δε θα χρειαστεί να φτάσουμε πολύ μακριά, αφού ανάμεσα στους πιο ρομαντικούς προορισμούς της Ευρώπης, το Εuropean Best Destinations κατατάσσει τη μαγευτική Σαντορίνη, ενώ στα ιδανικά μέρη για να βρίσκεται κανείς του Αγίου Βαλεντίνου, αναφέρει και την ειδυλλιακή παραλία της Πρέβελης στην Κρήτη.

Το δημοφιλές ταξιδιωτικό site, δε θα μπορούσε να παραλείψει τη Σαντορίνη, και μάλιστα αναφέρει χαρακτηριστικά ότι “δεν υπάρχουν πολλά μέρη στον κόσμο όπου μπορείς να απολαύσεις εξαιρετικά καθαρά νερά ενώ βρίσκεσαι στο χείλος ενός γιγαντιαίου ενεργού ηφαιστείου στη μέση της θάλασσσας!”.

Γάμος στη Σαντορίνη
Γάμος στη Σαντορίνη

Μάλιστα αναφέρει πως το νησί έχει ξεχωρίσει ως “προορισμός γάμων” για ζευγάρια από όλο τον κόσμο, ενώ ένα ταξίδι με το “άλλο σου μισό” αποτελεί όνειρο για όποιον έχει δει έστω μια φωτογραφία της διάσημης Καλντέρας. Η ανταλλαγή δε, φιλιών υπό το ηλιοβασίλεμα στη Σαντορίνη αποτελεί την απόλυτη ρομαντική εμπειρία, σύμφωνα με τον ιστότοπο.

Μια καρδιά στη θάλασσα

Πρέβελη european best destinations
Πρέβελη -Φωτό: European best destinations

Από την άλλη, προτείνει μια επίσκεψη στην ειδυλλιακή παραλία Πρέβελη στο Ρέθυμνο της Κρήτης, με το χαρακτηριστικό βράχο σε σχήμα καρδιάς, ως ιδανικό προορισμό αν θέλει κανείς ο έρωτάς του να κρατήσει όσο οι αιωνόβιοι κάτοικοι του νησιού.

Η παραλία είναι στ’ αλήθεια ασυνήθιστη, τοποθετημένη σε ένα φυσικό καταφύγιο, στο τέλος ενός καναλιού από όπου εκβάλει το ποτάμι στη θάλασσα. Έτσι, ο επισκέπτης μπορεί να επιλέξει εάν θέλει να βουτήξει σε δροσερά ή πιο θερμά νερά.

Ενώ σημειώνει, ότι κυριολεκτικά οι ταξιδιώτες θα “κεράσουν” την καρδιά τους, αφού η μεσογειακή διατροφή που παρέχει ο τόπος είναι το κλειδί για υγιές καρδιαγγειακό σύστημα και καταπολεμά τις ασθένειες.

 

 

 

Διαφήμιση