Αρχική Ενέργεια Βιώσιμες πόλεις στην Ιαπωνία

Βιώσιμες πόλεις στην Ιαπωνία

0
εναλλακτική ενέργεια σπίτια
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Περισσότεροι από τον μισό κόσμο ζουν σε αστικές περιοχές. Αλλά στην Ιαπωνία όπως ζει το 92%.

Αυτό δημιουργεί προκλήσεις όσον αφορά τη βιωσιμότητα. Και η Ιαπωνία βρήκε μια λύση.
Χρησιμοποιεί τις καινοτομίες της Τέταρτης Βιομηχανικής Επανάστασης για να δημιουργήσει νέα είδη πόλεων, έξυπνες πόλεις.

Δεν χρειάζεται να είσαι μεγάλη πόλη, για να είσαι έξυπνη πόλη. Στην Ιαπωνία, οι μικρότερες κοινότητες χρησιμοποιούν πρωτοποριακή τεχνολογία. Όπως το Διαδίκτυο των πραγμάτων (ΙΟΤ) και μεγάλες ιδέες όπως η κοινή οικονομία για να γίνουν πιο βιώσιμες.

Οι πόλεις έχουν περιβαλλοντικούς και ενεργειακούς στόχους που συνδέονται με τη μείωση του CO2, την εξοικονόμηση νερού, τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Και το σημαντικότερο, έχουν ένα σχέδιο αποκατάστασης σε περίπτωση φυσικής καταστροφής. Είναι αυτόνομες σε ηλεκτρικό ρεύμα και φαγητό για ημέρες.

Δεν είναι απλά πόλεις που “εισάγουν την τελευταία τεχνολογία”. Αλλά διασφαλίζουν ότι “οι ντόπιοι μπορούν να κυριαρχήσουν για να χτίσουν ένα μέρος όπου όλοι μπορούν να αισθάνονται χαρούμενοι”.

εναλλακτική ενέργεια σπίτια

Δύο ιαπωνικές οικολογικές πόλεις

Το Fujisawa Sustainable Smart Town χτίστηκε στην τοποθεσία ενός παλιού εργοστασίου της Panasonic.

Αυτή η νέα κοινότητα φιλοξενεί περίπου 2000 άτομα. Κάθε σπίτι είναι εξοπλισμένο με ηλιακούς συλλέκτες και έξυπνα συστήματα παρακολούθησης.

Αυτά επιτρέπουν στους κατοίκους να παρακολουθούν την κατανάλωση ενέργειας τόσο στο σπίτι όσο και σε επίπεδο κοινότητας.
Η πόλη είναι αυτόνομη σε ενέργεια και φαγητό για τρεις ημέρες.

εναλλακτική ενέργεια σπίτια

Μια άλλη ιαπωνική οικολογική πόλη είναι η Kashiwanoha. Η εγκατάσταση έξυπνου δικτύου περιλαμβάνει ένα από τα μεγαλύτερα συστήματα αποθήκευσης ιόντων λιθίου στην Ιαπωνία. Καθώς και γεννήτριες με ηλιακή ενέργεια και αερίου έκτακτης ανάγκης.

Το δίκτυο εποπτεύεται από το Smart Center της πόλης. Και μπορεί να ανταποκριθεί άμεσα σε έλλειψη ρεύματος, καθιστώντας την πόλη αυτόνομη για τρεις ημέρες.

Το μοναδικό σύστημα διαχείρισης ενέργειας σχεδιάστηκε αφού η πόλη είχε μεγάλη διακοπή μετά τον σεισμό της Ιαπωνίας τον Μάρτιο του 2011.

Βοήθησε επίσης στη μείωση της μέγιστης κατανάλωσης ενέργειας κατά περισσότερο από ένα τέταρτο.

Urban Design Center Kashiwanoha

Δουλεύοντας μαζί

Το Urban Design Center είναι το μέρος που οι κάτοικοι της περιοχής στο Kashiwanoha μπορούν να μάθουν για την έξυπνη πόλη και το δεσμό τους ως κοινότητα. Οι πολίτες μπορούν να συμμετέχουν σε εργαστήρια που σχετίζονται με πόλεις του μέλλοντος.

Ένας κάτοικος περιέγραψε το εργαστήριο ως «συνεργασία μεταξύ των κατοίκων και της περιοχής».

Το κέντρο χρησιμεύει επίσης ως κόμβος για τις συνεργασίες μεταξύ των διαφόρων φορέων του έργου από τον δημόσιο, τον ιδιωτικό και τον ακαδημαϊκό κόσμο.

Για την Ιαπωνία, το βασικό συστατικό της επιτυχίας των έξυπνων κοινοτήτων του αύριο είναι η συνεργασία.

βιώσιμη πόλη

Η Κίνα υιοθετεί το μοντέλο

Καθώς η ανάγκη για έναν υγιή τρόπο ζωής αυξάνεται στον κόσμο -και ιδίως στην Κίνα- η Fujisawa Sustainable Smart Town αποκτά αναγνώριση ως πρωτοποριακή μελέτη. Και το μοντέλο της υιοθετείται από την Κίνα.

Το έργο Yixing smart city, στην Ανατολική Κίνα, βασίστηκε στην έννοια της αστικής ανάπτυξης σύμφωνα με τον τρόπο ζωής της Fujisawa Sustainable Smart Town.
Εμπνεύστηκε ιδιαίτερα από την ανάπτυξη και τη διαχείριση της πόλης.

Το έργο έξυπνης πόλης Yixing έγινε δεκτό με ενθουσιασμό. Όλα τα σπίτια προς πώληση στην πρώτη φάση εξαντλήθηκαν αμέσως.

Διαφήμιση