Αρχική Ενέργεια Στην Σιέρα Λεόνε κατασκευάστηκε το πρώτο ηλιακό αυτοκίνητο από σκουπίδια

Στην Σιέρα Λεόνε κατασκευάστηκε το πρώτο ηλιακό αυτοκίνητο από σκουπίδια

0
σκουπίδια αυτοκίνητο
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Ένας 24χρονος έκανε το όνειρο του πραγματικότητα στην Φρίταουν της Σιέρα Λεόνε.
Ο Εμμανουήλ Αλεού Μανσαράι, φοιτητής μηχανικός ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, είχε την ιδέα να κατασκευάσει ένα ηλιακό αυτοκίνητο από σκουπίδια.
Και μετά από τρία χρόνια σκληρής δουλειάς, τώρα κάνει βόλτες με το αυτοκίνητο του.

Το οδηγεί τακτικά γύρω από την πόλη και μπορεί να φτάσει ταχύτητες 15χλμ ανά ώρα. Το αυτοκίνητο έχει σχεδιαστεί χρησιμοποιώντας τα χρώματα της χώρα.
Πράσινο, λευκό και μπλε και οι ντόπιοι το περιγράφουν ως «καταπληκτικό» όταν το αντικρίζουν.

Η ρύπανση, αυξανόμενο πρόβλημα στη Σιέρα Λεόνε

Η ρύπανση είναι ένα αυξανόμενο πρόβλημα στη Σιέρα Λεόνε. Τώρα, περισσότερο από ποτέ, υπάρχει ανάγκη για ανανεώσιμες μεταφορές που θα εξασφαλίζουν καθαρότερο αέρα για τους κατοίκους της.
Έχει χαρακτηριστεί ως η 17η πιο ευάλωτη χώρα στον κόσμο, όσον αφορά στην ατμοσφαιρική ρύπανση.

Και δεν είναι απλώς το πρόβλημα των μεταφορών. Πολλά νοικοκυριά χρησιμοποιούν κάρβουνο ή ξύλο ως πηγή καυσίμου για μαγείρεμα, πράγμα που σημαίνει ότι η ποσότητα του διοξειδίου του άνθρακα που παράγεται στις πόλεις αυξάνεται.

Οι κάτοικοι της Φρίταουν εκτίθενται σε ρύπανση σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, η οποία μπορεί να προκαλέσει πολλά διαφορετικά προβλήματα υγείας, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ).

Ο φτωχός φοιτητής Εμμανουήλ Αλεού Μανσαράι ήθελε να είναι μέρος των 7 Στόχων Αειφόρου Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών. Όπου η πράσινη ενέργεια να είναι προσιτή σε όλους. Και το κατάφερε.

Το ηλιακό πάνελ του αυτοκινήτου του μετατρέπει το ηλιακό φως σε ηλεκτρική ενέργεια χρησιμοποιώντας φωτοβολταϊκά κύτταρα.

σκουπίδια αυτοκίνητο

Κίνητρο και τα άτομα με αναπηρίες

Ένας άλλος λόγος δημιουργίας του αυτοκινήτου του, είναι τα άτομα με αναπηρίες. Όπως υπογραμμίζει “τα άτομα με αναπηρίες αντιμετωπίζουν διακρίσεις στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Τώρα με ένα τέτοιο φθηνό όχημα, θα μπορούν να μετακινούνται άνετα”.

Ο Εμμανουήλ Αλεού Μανσαράι αγωνίστηκε σκληρά για να συγκεντρώσει όλο το απαραίτητο υλικό για να ολοκληρώσει το αυτοκίνητο του. Έψαχνε μόνος του σε κάδους απορριμμάτων, για τα υλικά του.

Τα ελάχιστα χρήματα που του έδωσε η οικογένειά του τα χρησιμοποίησε για να αγοράσει ηλιακούς προβολείς, καλώδια, διακόπτες, καθρέφτες και φώτα. Για να συναρμολογήσει και να διαμορφώσει το ηλιακό του αυτοκίνητο.

Ο νεαρός που προέρχεται από ένα φτωχό οικογενειακό υπόβαθρο αναζητά οικονομική υποστήριξη για τα έργα του.

Όνειρο του όπως λέει είναι να συνεισφέρει στην ανάπτυξη της Σιέρα Λεόνε. Εχει ήδη πολλά έργα που πιστεύει ότι μπορούν να λύσουν ορισμένα ζητήματα που επηρεάζουν το περιβάλλον. Αλλά δεν έχει χρήματα καθώς και πρώτες ύλες.

Αν και περιγράφει την κατάσταση ως ένα δύσκολο ταξίδι όπου λίγες ευκαιρίες είναι διαθέσιμες για τους νέους, δεν το βάζει κάτω.

 

 

 

Διαφήμιση