Αρχική Επιλεγμένα SAS: Στα ύψη οι ψηφιακές απάτες το 2021

SAS: Στα ύψη οι ψηφιακές απάτες το 2021

0
Υπολογιστές, Ίντερνετ
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Η πανδημία και η οικονομική κρίση δημιούργησαν τις ιδανικές συνθήκες για την αύξηση σε  ψηφιακές απάτες σε παγκόσμιο επίπεδο.
Αυτό δείχνουν τα στοιχεία της εταιρείας ανάλυσης δεδομένων SAS της έκθεσης “Οι προβλέψεις της SAS για το 2021: Συνεχίζεται η επιτάχυνση της Τεχνητής Νοημοσύνης και της ψηφιακής μετάβασης”.

Στα ύψη οι ψηφιακές απάτες το 2021

Η SAS προβλέπει πως το 2021 θα είναι μία χρονιά που θα σπάσει κάθε ρεκόρ στις ψηφιακές απάτες, σε όλους τους κλάδους.
Το 2020 έφερε έκρηξη στη χρήση του online και mobile banking, ενώ ολοένα και περισσότεροι οργανισμοί, όπως π.χ. οι ασφαλιστικές εταιρείες, στρέφονται σε εξ’ ολοκλήρου digital λειτουργία.

Οι απατεώνες λατρεύουν το ψηφιακό περιβάλλον

Είναι ήδη γνωστό ότι οι απατεώνες λατρεύουν το ψηφιακό περιβάλλον. Και ακριβώς για αυτό τον λόγο οι επιχειρήσεις προσπαθούν να βάλουν τις απαραίτητες δικλίδες ασφαλείας στη μάχη κατά της απάτης. Και να ανταποκριθούν άμεσα σε νέους κινδύνους και φαινόμενα απάτης.

Ο συνδυασμός τεχνητής νοημοσύνης και ανθρώπινης ευφυίας

Ακρογωνιαίος λίθος σε αυτή τη μάχη είναι ο συνδυασμός τεχνητής νοημοσύνης και ανθρώπινης ευφυίας, σύμφωνα με την SAS.

Φέτος θα δούμε πολιτικές αντιπαραθέσεις σχετικά με την ψηφιακή ταυτοποίηση και την ιδιωτικότητα.

Οι οργανισμοί πλέον βιώνουν μία ψηφιακή μετάβαση που δεν αναμενόταν πριν το 2025.

Η συλλογή περισσότερων δεδομένων των χρηστών θα είναι αναγκαία για τη διαχείριση ρίσκων ταυτοποίησης, ενώ την ίδια στιγμή θα υπάρξει ανάγκη για υιοθέτηση νόμων που θα ομαλοποιήσουν τις διαφορές μεταξύ ψηφιακής ταυτοποίησης και ιδιωτικότητας.

Οι προβλέψεις της SAS για το 2021: Συνεχίζεται η επιτάχυνση της Τεχνητής Νοημοσύνης και της ψηφιακής μετάβασης

Τεχνητή Νοημοσύνη & Analytics – Ανάγκη για “ηθική” Τεχνητή Νοημοσύνη

Κατά τη διάρκεια της περσινής χρονιάς, η υιοθέτηση της τεχνητής νοημοσύνης και των analytics με στόχο τον περιορισμό της πανδημίας σε σχεδόν όλες τις πτυχές της ανθρώπινης δραστηριότητας, ήταν ιδιαίτερα έντονη.

Η αυξημένη ψηφιακή μετάβαση που σημειώθηκε θα συμβάλλει στη λήψη γρήγορων και σωστών αποφάσεων από τις επιχειρήσεις το 2021.
Και ο συνδυασμός ανθρώπων και analytics μπορεί να φέρει κορυφαία αποτελέσματα για τους οργανισμούς.

Πιο εμφανής η ανάγκη για δημιουργία ηθικών αρχών στην τεχνητή νοημοσύνη

Το 2021 θα γίνει πιο εμφανής η ανάγκη για δημιουργία ηθικών αρχών στην τεχνητή νοημοσύνη που θα οδηγήσουν σε υπεύθυνες πρακτικές.

Καθώς οι καταναλωτές ευαισθητοποιούνται όλο και περισσότερα σε ζητήματα ηθικής και τεχνητής νοημοσύνης, οι επιχειρήσεις θα προωθήσουν πρακτικές «υπεύθυνης τεχνητής νοημοσύνης», που θα τις διαφοροποιήσουν από τον ανταγωνισμό και θα δώσουν προστιθέμενη αξία στον καταναλωτή.

Φέτος θα δούμε να αναδύονται κανονισμοί λειτουργίας για την τεχνητή νοημοσύνη. Αντισταθμίζοντας τους φόβους της υιοθέτησης τέτοιων τεχνολογιών.

Έτσι λοιπόν θα ανοίξει ο δρόμος για την ευρύτερη και ασφαλέστερη υιοθέτηση της. Η επεξεργασία φυσικής γλώσσας (Natural language processing) και η μηχανική όραση (computer vision) θα παίξουν ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο, στην ανακάλυψη νέων πηγών insights, ενισχύοντας την παραδοσιακή ανθρώπινη έρευνα.

Υγεία – Η χρονιά των εμβολίων και της διεύρυνσης της ψηφιακής περίθαλψης/φροντίδας

Αν το 2020 ήταν η χρονιά της Covid-19, τότε το 2021 θα είναι η χρονιά των εμβολίων. Πέρυσι, παρατηρήσαμε την ανάγκη για βελτιστοποίηση του μοντέλου διαχείρισης πόρων στον τομέα της υγείας.

Αποδείξαμε πως αυτό το πρόβλημα μπορεί να λυθεί αποτελεσματικά. Μέσω της χρήσης ισχυρών analytics. Για την πρόβλεψη της πορείας ασθενειών και τη βελτιστοποίηση των μέσων καταπολέμησης τους. Θωρακίζοντας έτσι τα συστήματα υγείας για μελλοντικές υγειονομικές κρίσεις.

Παράλληλα, το 2020 είδαμε να εμφανίζεται έντονα η τηλεδιάγνωση ασθενών από ιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων.

Φέτος, παρόλο που πολλές ειδικότητες θα συνεχίσουν να χρησιμοποιούν τις βίντεο κλήσεις, οι ιατροί των ειδικοτήτων για τις οποίες απαιτείται φυσική παρουσία του ασθενούς για διάγνωση σταδιακά θα σταματήσουν να τις χρησιμοποιούν.

Επίσης, θα υπάρξει ραγδαία ανάπτυξη αποστολής βιομετρικών δεδομένων μέσω έξυπνων συσκευών (πχ. smartwatch). Ειδικότερα ασθενών με χρόνια νοσήματα για την καλύτερη παρατήρηση και βελτίωση της υγείας τους.

IoT – Hot trend η μηχανική όραση και χρήση της βιομετρικής ταυτοποίησης από τράπεζες

Η πανδημία δημιούργησε τις ιδανικές συνθήκες για τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας και της υιοθέτησης τεχνολογιών. Οι οποίες υπό φυσιολογικές συνθήκες θα χρειάζονταν ακόμη πολλά χρόνια για να αξιοποιηθούν πλήρως.

Το Internet of Things είναι μία από τις κορυφαίες τάσεις στον τομέα της τεχνολογίας. Και μαζί με την πρωτοποριακή μηχανική όραση, βρήκαν πολλές εφαρμογές κατά την πανδημία.

Ο συνδυασμός αυτών των δύο μετατρέπει «στεγνά» IoT δεδομένα σε εύχρηστα insights. Ένα παράδειγμα εφαρμογής αυτής της τεχνολογίας είναι η χρήση της σε εμπορικά καταστήματα. Η οποία μπορεί να ειδοποιήσει ή να κάνει συστάσεις στους πελάτες σε περιπτώσεις συγχρωτισμού.

Μέσα στο 2021 κλάδοι όπως τράπεζες, ασφαλιστικές και χρηματοοικονομικά ιδρύματα θα κινηθούν προς την βιομετρική ταυτοποίηση.

Η αύξηση της ασφάλειας και η διευκόλυνση των συναλλαγών μέσω blockchain και κρυπτονομίσματων αποτελούν τους κυριάρχους λόγους που θα οδηγήσουν τους παραπάνω κλάδους σε αυτήν την κατεύθυνση.

Ταυτόχρονα, η υιοθέτηση της τεχνολογίας 5G θα εκμηδενίσει τον χρόνο λήψης αποφάσεων. Σε τομείς όπως λιανεμπόριο, βιομηχανία και μεταφορές. Κυρίως μέσω των αυτόνομων οχημάτων. Παράλληλα, θα ενισχυθεί περαιτέρω η χρήση ρομπότ και chatbots.

Διαχείριση προσωπικών δεδομένων – Προτεραιότητα μετά τη λήξη της πανδημίας

Με τη λήξη της πανδημίας θα δημιουργηθεί η ανάγκη σε παγκόσμια κλίμακα για μεγαλύτερη προστασία των προσωπικών δεδομένων.

Σε πολλές χώρες του κόσμου στο όνομα της πανδημίας καταπατήθηκαν πολλά δικαιώματα που σχετίζονταν με την προστασία των προσωπικών δεδομένων.
Και για αυτό το λόγο θα υπάρξει η ανάγκη για αποκατάσταση των δικαιωμάτων αυτών.

Αυτό ίσως αποτελέσει σκόπελο για τις επιχειρήσεις. Καθώς οι διαφορετικοί νόμοι σε κάθε χώρα, ακόμη και σε διαφορετικές περιοχές της ίδιας χώρας (π.χ. ΗΠΑ), θα περιπλέξουν αρκετά τον τρόπο που λειτουργούν οι επιχειρήσεις, ιδιαίτερα οι πολυεθνικές.

Η πανδημία έφερε ραγδαίες εξελίξεις στην τεχνολογική πρόοδο και στην χρήση τεχνολογιών σε μεγάλη κλίμακα. Που κανονικά θα ακολουθούσαν πολύ πιο αργούς ρυθμούς εξέλιξης.

Η τεχνητή νοημοσύνη, τα analytics, η μηχανική μάθηση, η μηχανική όραση και το Internet of Things θα είναι αδιαμφισβήτητα οι πρωταγωνιστές της νέας χρονιά. Προσφέροντας λύσεις σε πληθώρα προβλημάτων που μέχρι τώρα έμοιαζαν πολύπλοκα και δυσεπίλυτα.

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here