Αρχική Special Topics Μπαίνει χρονομέτρηση στα SMS για ψώνια

Μπαίνει χρονομέτρηση στα SMS για ψώνια

0
ΕΡΜΟΥ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΩΜ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΜΕ CLICK AWAY (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI)
ΕΡΜΟΥ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΩΜ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΜΕ CLICK AWAY (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI)
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Μία εφαρμογή θα χρονομετρά τις ώρες που θα είναι οι καταναλωτές στην αγορά για ψώνια, μέσω της πλατφόρμας e-katanalotis.
Αυτό προανήγγειλε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης.

Αφορμή για την αλλαγή του τρόπου που οι πολίτες θα βγαίνουν για ψώνια μέσα στο επιτρεπόμενο δίωρο, είναι τα διπλά και τριπλά SMS και τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν στην Ερμού το Σάββατο 23 Ιανουαρίου.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, είπε ότι «μπορεί να υπάρξουν άλλα συστήματα σε σχέση με το χρονόμετρο από την πλατφόρμα του e-katanaloti, τα οποία συζητάμε με τον υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη».

Πως θα λειτουργεί η εφαρμογή

Σύμφωνα με το σχέδιο, ο καταναλωτής θα ελέγχεται αυτόματα για τον χρόνο του μέσω του e-katanalotis. Οι πολίτες μπαίνοντας στο e-katanalotis μέσω του κινητού τους, θα κατεβάζουν αρχικά μία εφαρμογή.

Με αυτήν αλλά και με τον δικό του προσωπικό QR θα μπορεί να βγει για τα ψώνια του. Στην οθόνη του κινητού του θα εμφανίζεται και ένα χρονόμετρο. Αυτό θα σταματά, όταν θα έχει συμπληρωθεί το προβλεπόμενο δίωρο.

Η εφαρμογή θα ενεργοποιείται μόλις βγαίνει έξω για τα ψώνια. Και από τη στιγμή που το χρονόμετρο θα σταματά, αυτόματα θα είναι εκτεθειμένος στο πρόστιμο.

Κυριάκος Πιερρακάκης: «Λελογισμένη η αύξηση των SMS»

Ο κ.Πιερρακάκης υπογράμμισε πως την πρώτη εβδομάδα του «ανοίγματος» των καταστημάτων, η αύξηση των SMS ήταν λελογισμένη, κλείνοντας στο +13%.

Όπως εξήγησε «υπάρχει και μια υποκατάσταση στους εργαζόμενους στο λιανεμπόριο, οι οποίοι πλέον χρησιμοποιούν φόρμες.

Άρα στην πραγματικότητα το ποσοστό κίνησης είναι λίγο μεγαλύτερο, όμως στον αριθμό των SMS είμαστε μόνο +13%. Κατά μέσο όρο δηλαδή περίπου 4.000.000 την ημέρα».

Γιατί δεν μπορεί να μπει κόφτης στα SMS

Παράλληλα διευκρίνισε πως δεν μπορεί να μπει κόφτης στα SMS, λόγω του ότι το σύστημα έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να είναι ισοδύναμο του χαρτιού.

«Εκ των πραγμάτων ένα ποσοστό της περιφέρειας χρησιμοποιεί χαρτί, είπε. Εξαρχής υπήρχαν συγκεκριμένες διατυπώσεις στις συμφωνίες που είχαμε με τους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους για το πώς δουλεύει αυτό το σύστημα, συνεπώς κόφτης δε θα μπει».

Διαφήμιση