Αρχική Ειδήσεις Πώς θα γίνεται η μετακίνηση εκτός νομού, για τα χιονοδρομικά

Πώς θα γίνεται η μετακίνηση εκτός νομού, για τα χιονοδρομικά

0
χιονοδρομικό κέντρο της Νάουσας
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Γρίφο αποτελεί για το κυβερνητικό επιτελείο ο τρόπος που θα γίνεται η μετακίνηση εκτός νομού για επίσκεψη στα χιονοδρομικά, που βρίσκονται στις “πράσινες” περιοχές. Στόχος είναι να δουλέψουν τα χιονοδρομικά, χωρίς παράλληλα να γίνονται άσκοπες μετακινήσεις.

Η κυβέρνηση έκρινε για τα χιονοδρομικά, ότι είναι εποχικό το επάγγελμα και χάνουν τη σεζόν. Και θα ανοίξουν με μέτρα προστασίας και με ειδικό καθεστώς μετακίνησης.

Την επόμενη Παρασκευή 23 Ιανουαρίου στην επιτροπή των λοιμοξιολόγων θα τεθεί και το θέμα της λειτουργίας τους. Και συμφωνία με πληροφορίες η πιο πιθανή ημερομηνία να ανοίξουν τα χιονοδρομικά είναι η 1η Φεβρουαρίου.

Ωστόσο το κυβερνητικό επιτελείο πρέπει να βρει λύση στον τρόπο μετακίνησης των σκιερ, από νομό σε νομό.
Και παράλληλα να εξασφαλίσει πως το άνοιγμα δεν θα γίνει αφορμή για φαινόμενα συνωστισμού.

Το σίγουρο είναι ότι θα υιοθετηθεί μία λύση “click away”. Δηλαδή, αυτός που μετακινείται από νομό σε νομό θα πρέπει να αποδείξει πως έχει κάνει “κράτηση”, είτε μέσω sms ή άλλων εγγράφων.

Τα σενάρια μετακίνησης στα χιονοδρομικά

Το σενάριο οι μετακινήσεις εκτός νομού για επίσκεψη σε χιονοδρομικό να επιτρέπονται μόνο με την επίδειξη κράτησης (ξενοδοχείου ή άλλου καταλύματος), δεν φαίνεται να προχωράει.
Τουλάχιστον από μόνου του, αφού κάνει απαγορευτικές τις ημερήσιες εξορμήσεις. Και επιβάλλει κράτηση σε κατάλυμα.

Το πιο επικρατέστερο σενάριο είναι αυτό με μήνυμα που θα αποδεικνύει κράτηση στο χιονοδρομικό. ΄Η άλλα αποδεικτικά έγγραφα, όπως για παράδειγμα η online κράτηση για ενοικίαση εξοπλισμού.

 

Διαφήμιση