Αρχική COVID-19 Γερμανία: Βρέθηκε νέα μετάλλαξη COVID-19 στη Βαυαρία

Γερμανία: Βρέθηκε νέα μετάλλαξη COVID-19 στη Βαυαρία

0
κορονοϊός
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Η Γερμανία είναι η τελευταία χώρα που ανακάλυψε μια νέα μετάλλαξη COVID-19. Αυτή εντοπίστηκε σε 35 ασθενείς σε νοσοκομείο στο βαυαρικό θέρετρο σκι Γκάρμις-Παρτενκίρχεν.

Ο μεταλλαγμένος ιός βρέθηκε σε 35 από τους 73 πρόσφατα μολυσμένους ανθρώπους στο νοσοκομείο, ανέφερε το βαυαρικό Μέσο BR24.

Σύμφωνα με τα τοπικά ειδησεογραφικά πρακτορεία η μετάλλαξη είναι διαφορετική από αυτό που βρέθηκε αρχικά στο Ηνωμένο Βασίλειο. Και οι γιατροί δεν γνωρίζουν ακόμη εάν είναι εξαιρετικά μολυσματικός ο ιός.

Τα δείγματα έχουν σταλεί στο Charite Hospital του Βερολίνου για περαιτέρω εξέταση.

Ο αναπληρωτής ιατρικός διευθυντής του νοσοκομείου Clemens Stockklausner είπε σε συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου, ότι δεν υπάρχουν μέχρι τώρα ενδείξεις σχετικά με το εάν η μετάλλαξη κάνει τον ιό πιο μεταδοτικό (όπως με τις παραλλαγές που ανακαλύφθηκαν στη Βρετανία και τη Νότια Αφρική) ή πιο θανατηφόρο.

«Αυτή τη στιγμή ανακαλύψαμε μια μικρή μετάλλαξη σημείου. Και δεν είναι απολύτως σαφές εάν θα έχει κλινική σημασία, δήλωσε ο Clemens Stockklausner.
Πρέπει να περιμένουμε την πλήρη ακολουθία.»

Οι μεταλλάξεις σε Βρετανία και Νότια Αφρική παραλλαγές δεν έχει διαπιστωθεί ότι προκαλούν περισσότερους θανάτους. Αν και ως αποτέλεσμα της ικανότητάς τους να εξαπλώνονται πιο εύκολα, έχουν προκαλέσει περισσότερες λοιμώξεις και νοσηλεία ασθενών.

Το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ιρλανδία, ειδικότερα, έχουν δει μια ταχεία εξάπλωση του μεταλλαγμένου ιού. Ο οποίος προκάλεσε αύξηση των λοιμώξεων και πίεσε το σύστημα υγείας, με τα νοσοκομεία να αγωνίζονται με την εισροή ασθενών.

Τα κρούσματα μειώνονται, αλλά πιθανόν να ισχύουν αυστηρότερα μέτρα

Το ποσοστό των νέων κρουσμάτων έχει μειωθεί τις τελευταίες ημέρες στη Γερμανία. Η χρήση ΜΕΘ έχει μειωθεί κατά 10-15%, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας Jens Spahn.

Ωστόσο το ποσοστό μόλυνσης της Γερμανίας παραμένει σημαντική ανησυχία.

Οι 16 πολιτειακοί πρωθυπουργοί της Γερμανίας πρόκειται να συναντηθούν με την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ. Για να συζητήσουν εάν θα σφίξουν ή θα επεκτείνουν τους περιορισμούς κλειδώματος σε ολόκληρη τη χώρα που λήγουν στις 31 Ιανουαρίου.

Διαφήμιση