Αρχική Special Topics Ένα μυστηριώδες αρχαίο “βασίλειο” ανακαλύφθηκε στην Τουρκία

Ένα μυστηριώδες αρχαίο “βασίλειο” ανακαλύφθηκε στην Τουρκία

0
βασίλειοο
Διαφήμιση

Το 2019, οι αρχαιολόγοι ερεύνησαν έναν αρχαίο χώρο στην κεντρική Τουρκία που ονομάζεται Türkmen-Karahöyük, στην ευρύτερη περιοχή της πεδιάδας Konya. Εκεί όπου υπάρχουν αμέτρητες χαμένες μητροπόλεις. Εκεί όπου έγινε μία σπουδαία ανακάλυψη.

Έπειτα από την βύθιση ενός κοντινού στην περιοχή καναλιού, αποκαλύφθηκε μιας μεγάλη περίεργη πέτρα, που φέρει κάποια άγνωστη επιγραφή, σύμφωνα με τα όσα είπε ένας τοπικός αγρότης στην ομάδα ερευνητών.

Ο αρχαιολόγος James Osborne από το Πανεπιστήμιο του Σικάγο μαζί με την ομάδα μπήκαν στο νερό για να βγάλουν την πέρα προς τα έξω.

“Αμέσως ήταν σαφές ότι ήταν αρχαίο και αναγνωρίσαμε τη γλώσσα: Luwian, η γλώσσα που χρησιμοποιούνταν στην εποχή του Χαλκού και του Σιδήρου στην περιοχή,” δήλωσε ο αρχαιολόγος στις αρχές του 2020.

Η στρατιωτική νίκη

Με τη βοήθεια μεταφραστών, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα ιερογλυφικά σε αυτή την αρχαία πέτρα -στήλη, καυχιόταν για στρατιωτική νίκη. Χαρακτηριστικά, αναφερόταν σε μία στρατιωτική νίκη, αλλά και στην ήττα της Φρυγίας, ενός βασιλείου της Ανατολίας που υπήρχε περίπου 3.000 χρόνια πριν.

Ο βασιλιάς Μίδας

Το βασιλικό σπίτι της Φρυγίας κυβερνήθηκε από έναν διαφορετικό άνδρα, που ονομάζονταν Μίδας.

πέτρα

Ωστόσο, η χρονολόγηση της στήλης, με βάση τη γλωσσική ανάλυση, υποδηλώνει ότι τα ιερογλυφικά θα μπορούσαν να αναφέρονται στον βασιλιά Μίδα, ο βασιλιάς που ότι άγγιζε γίνονταν χρυσός.

Τα πέτρινα σημάδια περιείχαν επίσης ένα ειδικό ιερογλυφικό που συμβόλιζε ότι το μήνυμα νίκης προήλθε από έναν άλλο βασιλιά, έναν άντρα που ονομάζεται Hartapu.

Τα ιερογλυφικά υποδηλώνουν ότι ο Μίδας συνελήφθη από τις δυνάμεις του Hartapu.

«Οι θεοί της καταιγίδας παρέδωσαν τους αντιτιθέμενους βασιλιάδες στο μεγαλείο τους», γράφει η πέτρα.

Αυτή η ανακάλυψη είναι σημαντική καθώς υπάρχουν ελάχιστα στοιχεία για τον Βασιλιά Hartapu και για το βασίλειο που κυβερνούσε.

Παρ ‘όλα αυτά, η στήλη υποδηλώνει ότι ο τεράστιος λόφος του Türkmen-Karahöyük μπορεί να ήταν η πρωτεύουσα του Hartapu.

“Δεν είχαμε ιδέα για αυτό το βασίλειο. Ξαφνικά, είχαμε νέες πληροφορίες για τη Μέση Ανατολή της Εποχής του Σιδήρου,” υπογράμμισε ο Osborne.

Πηγή: sciencealert.com

Διαφήμιση