Αρχική Καταστροφές Καιρός: Κύμα ψύχους και σήμερα στην χώρα – Βροχοπτώσεις, καταιγίδες και χιονοπτώσεις

Καιρός: Κύμα ψύχους και σήμερα στην χώρα – Βροχοπτώσεις, καταιγίδες και χιονοπτώσεις

0
καιρός
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Βροχές, καταιγίδες και χιονοπτώσεις θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού στην χώρα, σήμερα Τετάρτη 27 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με την πρόγνωση του Hellenic Weather θα υπάρξει πτώση της θερμοκρασίας και ισχυροί άνεμοι έως 8 μποφόρ.

gfs 500hpa temperature europe

Στα δυτικά θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα θα έχουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές και στο Αιγαίο σποραδικές καταιγίδες, πιθανόν κατά τόπους ισχυρές τις πρώτες πρωινές ώρες.

Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά, στα ημιορεινά καθώς και σε περιοχές της ανατολικής Μακεδονίας, της Θράκης και του βορειοανατολικού Αιγαίου με χαμηλότερο υψόμετρο.

Πιθανότητες για χιονοπτώσεις σε χαμηλά υψόμετρα υπάρχουν και στην υπόλοιπη ανατολική Ελλάδα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και βόρεια βόρειοι βορειοδυτικοί 6 με 7 και στα πελάγη τοπικά 8 μποφόρ με μικρή εξασθένηση από το απόγευμα.

Στις υπόλοιπες περιοχές από νότιες διευθύνσεις 6 με 7 μποφόρ στρεφόμενοι γρήγορα σε δυτικούς βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση σε όλη τη χώρα. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, κατά τόπους ισχυρός στα βορειοδυτικά.

33 780GR

Ο καιρός στην Αττική

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με ισχυρές βροχές έως τις πρώτες ώρες του εικοσιτετραώρου.
Χιονοπτώσεις ή χιονόνερο αναμένονται τις ίδιες ώρες στα ορεινά αλλά και στα βόρεια του νομού.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 4 έως 9 βαθμούς.

Ο καιρός στην Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με μικρή πιθανότητα πρόσκαιρων ασθενών χιονοπτώσεων ή χιονόνερου έως το πρωί.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ. Στο Θερμαϊκό οι βορειοδυτικοί άνεμοι θα φτάνουν τα 7 και έως το πρωί τα 8 μποφόρ.
Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 2 έως 6 βαθμούς.

Προβλήματα από τις βροχοπτώσεις

Χθες Τρίτη 26 Ιανουαρίου, από την έντονη βροχόπτωση σοβαρά προβλήματα υπήρξαν σε περιοχές στην Ήπειρο και την Αιτωλοακαρνανία και ιδιαίτερα στον Δήμο Αγρινίου.

Σε επιφυλακή η Πολιτική Προστασία

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

 

 

 

Διαφήμιση