Αρχική Καταστροφές Ινδονησία: Βρέθηκαν τα δύο μαύρα κουτιά του Boeing 737-500

Ινδονησία: Βρέθηκαν τα δύο μαύρα κουτιά του Boeing 737-500

0
REUTERS Συνεχίζεται η έρευνα
Συνεχίζεται η έρευνα -10.01.2021 REUTERS
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Βρέθηκαν τα δύο μαύρα κουτιά του Boeing 737-500 που συνετρίβη στη θάλασσα λίγο μετά τις 09:40 του Σαββάτου (ώρα Ελλάδας), στα ανοιχτά της Τζακάρτας, στην Ινδονησία, φέροντας 62 ανθρώπους, όπως ανακοίνωσε την Κυριακή η ινδονησιακή Επιτροπή Ασφάλειας των Μεταφορών.

Το σύνολο των 50 επιβατών και το 12μελές πλήρωμα ήταν όλοι τους Ινδονήσιοι. Ενώ, μεταξύ αυτών ήταν 7 παιδιά και 3 βρέφη.

“Εντοπίσαμε τη θέση των μαύρων κουτιών, και των δύο”, ανακοίνωσε σχετικά ο Σουρτζάντο Τζαχζόνο, επικεφαλής της Επιτροπής η οποία υπάγεται στο υπουργείο Μεταφορών. Ενώ, είπε ότι οι δύτες θα αναλάβουν να τα ανασύρουν από τον βυθό το συντομότερο δυνατόν.

Πού βρέθηκαν τα συντρίμμια

Συντρίμμια του αεροσκάφους -μεταξύ των οποίων στραβωμένο μεταλλικό κομμάτι με τα χρώματα της αεροπορικής εταιρείας Sriwijaya Air – που έχουν ήδη διακομιστεί στην Τζακάρτα, βρέθηκαν σε βάθος 23 μέτρων, στα ανοιχτά της πρωτεύουσας και κοντά σε συστάδα νησιών. στο οποίο επέβαιναν 62 άνθρωποι, έχουν ήδη μεταφερθεί στην Τζακάρτα. Σύμφωνα με τις αρχές, προέρχονταν από βάθος 23 μέτρων, κοντά σε μια συστάδα νησιών στα ανοιχτά της πρωτεύουσας.

Οι αρχές έχουν ανασύρει επίσης, ανθρώπινα μέλη και διάφορα ρούχα. Ενώ, η αστυνομία ζήτησε από συγγενείς των αγνοουμένων να δώσουν δείγματα DNA προκειμένου να γίνει εφικτή η ταυτοποίηση των νεκρών από τα υπολείμματα.

Τι είναι γνωστό

Σύμφωνα με την υπηρεσία εντοπισμού πολιτικών πτήσεων Flightradar24, το αεροπλάνο απογειώθηκε στις 14:36, τοπική ώρα (09.36 ώρα Ελλάδας) του Σαββάτου, όπου ανέβηκε σε ύψος 10.900 ποδών μέσα σε τέσσερα λεπτά. Ωστόσο, στη συνέχεια ξεκίνησε απότομη πτώση και σταμάτησε να μεταδίδει δεδομένα 21 δευτερόλεπτα αργότερα.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια ένδειξη για τον λόγο που προκλήθηκε αυτή η απότομη πτώση και η διαδικασία διαπίστωσης της αιτίας μπορεί να χρειαστεί μήνες.

Να σημειωθεί ωστόσο, ότι σύμφωνα με εκπρόσωπο του υπουργείου Μεταφορών, ο πύργος ελέγχου είχε ρωτήσει τον πιλότο γιατί το αεροπλάνο κατευθυνόταν βορειοδυτικά αντί να ακολουθεί την προσχεδιασμένη πορεία του, λίγα δευτερόλεπτα προτού χαθεί από τις οθόνες των ραντάρ.

Ενώ, οι δύο πιλότοι φέρεται ότι μετρούσαν δεκαετίες εμπειρίας πτήσεων. Συγκεκριμένα, ο κυβερνήτης ήταν πρώην πιλότος της πολεμικής αεροπορίας, ενώ ο συγκυβερνήτης εργαζόταν για τη Sriwijaya Air από το 2013, σύμφωνα με το προφίλ του στον ιστότοπο Linkedin.

Διαφήμιση