Αρχική Καταστροφές “Θρίλερ” με αεροσκάφος στην Ινδονησία που έχασε 10.000 πόδια σε λιγότερο από...

“Θρίλερ” με αεροσκάφος στην Ινδονησία που έχασε 10.000 πόδια σε λιγότερο από 1′

0
Ινδονησία
Διαφήμιση

Θρίλερ με την συντριβή αεροσκάφους της εταιρείας Sriwijaya Air στην Ινδονησία, το οποίο έχασε 10.000 πόδια μέσα σε λιγότερο από ένα λεπτό, περίπου τέσσερα λεπτά μετά την απογείωση του.

Συγκεκριμένα, το αεροσκάφος Β737-500 της εταιρείας Sriwijaya Air στην Ινδονησία, το οποίο πραγματοποιούσε πτήση εσωτερικού από την Τζακάρτα στο Ποντιάνακ, στο νησί Βόρνεοχάθηκε από τα ραντάρ λίγα λεπτά μετά τις 14.30, τοπική ώρα (9.40 ώρα Ελλάδας), όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Μεταφορών Αντίτα Ιραβάτι, μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Το αεροπλάνο συνετρίβη στη θάλασσα, στα ανοιχτά της Τζακάρτα, όπως μεταδίδει το κινεζικό πρακτορείο Xinhua, επικαλούμενο τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Ο πλοίαρχος Έκο Σούρια Χάντι, ο διοικητής της ακτοφυλακής της Τρισούλα, δήλωσε ότι έχουν βρεθεί συντρίμμια και ανθρώπινα μέλη στη θάλασσα.

Πόσοι επέβαιναν στο αεροσκάφος

Ένα στέλεχος της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας Basarnas ανέφερε ότι στο αεροπλάνο επέβαιναν 56 άτομα, μεταξύ τους και 10 παιδιά. Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, στο αεροπλάνο επέβαιναν και έξι μέλη πληρώματος.

Ενώ, ο υπουργός Μεταφορών της Ινδονησίας Μπούντι Κάρια, σε συνέντευξη Τύπου που συγκάλεσε, είπε ότι στο αεροπλάνο επέβαιναν συνολικά 62 άνθρωποι, εκ των οποίων οι 50 ήταν επιβάτες και οι υπόλοιποι 12 πλήρωμα. Μεταξύ των επιβατών ήταν και 10 παιδιά.

Όλα τα μέσα μεταδίδουν την είδηση

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες κάποια συντρίμμια που εντοπίστηκαν από σωστικά συνεργεία, σε θαλάσσια περιοχή, φαίνεται να αφορούν το αεροσκάφος.

Ο Άγκους Χαριόνο, ένας εκπρόσωπος της υπηρεσίας διασώσεων, δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ότι έχουν βρεθεί συντρίμμια στη θάλασσα, στα βόρεια της Τζακάρτα, όμως ακόμη δεν έχει επιβεβαιωθεί επισήμως ότι προέρχονται από το αεροπλάνο.

Ο Σουρατσμάν, ένας κυβερνητικός αξιωματούχος, ανέφερε στο τηλεοπτικό κανάλι Kompas TV ότι ψαράδες βρήκαν κάτι που μοιάζει με συντρίμμια.

Τα κανάλια αναπαράγουν την είδηση και μάλιστα μερικά από αυτά έδειξαν και εικόνες από τα αντικείμενα στη θάλασσα.

«Βρήκαμε μερικά καλώδια, ένα τζιν παντελόνι και μεταλλικά κομμάτια στο νερό», δήλωσε ένας άλλος αξιωματούχος, των υπηρεσιών ασφαλείας, στον ιστότοπο CNNIndonesia.com.

https://twitter.com/HZLABZ/status/1347862978180345857

Οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη

Οι υπηρεσίες διάσωσης της Ινδονησίας στέλνουν πλοία στη θάλασσα, στα ανοιχτά της Τζακάρτα, εκεί όπου θεωρείται ότι συνετρίβη το αεροσκάφος, όπως ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.

«Αναπτύσσουμε τις ομάδες μας και πλοία στην πιθανολογούμενη περιοχή» δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Μπαμπάνγκ Σούριο Άτζι, ένα στέλεχος των υπηρεσιών διάσωσης.

 

Διαφήμιση