Αρχική COVID-19 CureVac και Bayer ενώνουν τις δυνάμεις στη μάχη κατά του COVID-19

CureVac και Bayer ενώνουν τις δυνάμεις στη μάχη κατά του COVID-19

0
κορονοϊός

Σύνταξη: ecozen.gr

Η Bayer υπέγραψε συμφωνία συνεργασίας και παροχής υπηρεσιών με την CureVac NV. Μια φαρμακευτική εταιρεία βιοτεχνολογίας,  που αναπτύσσει μια νέα κατηγορία μετασχηματιστικών φαρμάκων με βάση το mRNA.

Η Bayer θα υποστηρίξει την περαιτέρω ανάπτυξη, τη διάθεση και τις αντίστοιχες σε επιλεγμένες περιοχές διαδικασίες του υποψηφίου εμβολίου COVID-19 της CureVac, CVnCoV.
Και θα συνεισφέρει με την τεχνογνωσία και τις υπάρχουσες υποδομές της σε διάφορες διαδικασίες.
Όπως κλινικές μελέτες, κανονιστικές υποθέσεις, φαρμακοεπαγρύπνηση, ιατρική πληροφόρηση, αλυσίδα εφοδιασμού. Καθώς και γενική υποστήριξη σε επιλεγμένες χώρες.

«Η ανάγκη για εμβόλια κατά της COVID-19 είναι τεράστια. Ως εκ τούτου, είμαστε ευτυχείς που μπορούμε να παρέχουμε σημαντική υποστήριξη στην CureVac, ηγέτη στην τεχνολογία mRNA. Στην ώθηση της περαιτέρω ανάπτυξης και της διάθεσης του υποψηφίου εμβολίου για την COVID-19».

Αυτό δήλωσε ο Stefan Oelrich, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Bayer AG και Πρόεδρος του Τομέα Φαρμάκων της Bayer.

«Είμαστε πολύ ευτυχείς που ενώνουμε τις δυνάμεις μας με την Bayer, δήλωσε ο Δρ Franz-Werner Haas, Διευθύνων Σύμβουλος της CureVac.

Της οποίας η τεχνογνωσία και οι υποδομές θα μας βοηθήσουν να κάνουμε τον υποψήφιο εμβόλιο CVnCoV ακόμη πιο γρήγορα διαθέσιμο σε όσο το δυνατόν περισσότερα άτομα».

Θα παραχθούν εκατοντάδες εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου

Με βάση τη συμφωνία συνεργασίας, η CureVac θα είναι ο Κάτοχος της Άδειας Κυκλοφορίας για το προϊόν. Η Bayer θα υποστηρίξει τη CureVac με διάφορες διαδικασίες στις χώρες εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) και επιλεγμένων επιπλέον αγορών.

Η Bayer διαθέτει περαιτέρω επιλογές για να γίνει Κάτοχος Άδειας Κυκλοφορίας σε άλλες αγορές εκτός Ευρώπης.

Οι εταιρείες σχεδιάζουν να συνδυάσουν τις δυνάμεις τους. Ώστε η CureVac να είναι σε θέση να παρέχει εκατοντάδες εκατομμύρια δόσεις CVnCoV σε όλο τον κόσμο, μόλις δοθούν οι απαραίτητες εγκρίσεις.

Μαζί και οι δύο εταιρείες στοχεύουν να διαδραματίσουν ουσιαστικό ρόλο στη διακοπή της πανδημίας COVID-19.

Η CureVac επεκτείνει το δίκτυο συνεργατών της για την ανάπτυξη, παραγωγή και διανομή του υποψηφίου εμβολίου.

Τον Νοέμβριο του 2020, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα αυξήσει το ευρωπαϊκό δίκτυο παραγωγής της, σε συνεργασία με τους Wacker και Fareva, μεταξύ άλλων.

Στις 14 Δεκεμβρίου 2020, η εταιρεία πέτυχε ένα ακόμη ορόσημο στην ανάπτυξη του CVnCoV με την έναρξη της παγκόσμιας μελέτης Φάσης ΙΙb/III.

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here