Αρχική COVID-19 Ξεκίνησε η ιστορική αποστολή των εμβολίων στις χώρες της ΕΕ – Δείτε...

Ξεκίνησε η ιστορική αποστολή των εμβολίων στις χώρες της ΕΕ – Δείτε το βίντεο της Κομισιόν

0
pfizer εμβόλιο
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Η Κομισιόν ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε σήμερα Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου, την αποστολή των εμβολίων κατά του κορονοϊού.

Όπως αναφέρει σε ανάρτηση στο twitter “αφού πακετάραμε προσεκτικά τις δόσεις των προσφάτως εγκεκριμένων εμβολίων κατά του κορονοϊού, έφυγαν για τις 27 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αυτά τα εμβόλια θα φτάσουν σύντομα στους προορισμούς τους για να χρησιμοποιηθούν κατά τις «Μέρες Εμβολιασμού της ΕΕ» στις 27, 28 και 29 Δεκεμβρίου”.

H UPS είναι η εταιρεία που έχει αναλάβει το τεράστιο έργο διανομής του εμβολίου κατά του COVID-19 Pfizer/Biontech στην Ευρώπη.

Πρόκειται για την εταιρεία που μαζί με την FedEx έχουν αναλάβει την γιγαντιαία επιχείρηση διανομής εμβολίων στις ΗΠΑ από τις 14 Δεκεμβρίου. 

Το εθνικό σχέδιο εμβολιασμού στην Ελλάδα “Ελευθερία”

Το εθνικό επιχειρησιακό σχέδιο εμβολιασμών κατά του νέου κορονοϊού «Ελευθερία», στόχο έχει να διασφαλίσει γρήγορα την ανοσολογική προστασία των πολιτών έναντι της απειλητικής λοίμωξης, με ατομικό και συλλογικό όφελος.

Σύμφωνα με το σχέδιο αρχικά θα εμβολιαστούν οι υγειονομικοί και το προσωπικό κοινωνικών υπηρεσιών, οι διαμένοντες και το προσωπικό οίκων ευγηρίας, οι διαμένοντες, ασθενείς και το προσωπικό δομών φροντίδας χρόνιων πασχόντων και κέντρων αποκατάστασης και το προσωπικό προτεραιότητας για κρίσιμες λειτουργίες της κυβέρνησης.

Στη συνέχεια και σε δεύτερη φάση θα εμβολιαστούν τα άτομα 70 ετών και άνω και ανεξαρτήτως ιστορικού νοσημάτων.

Διαφήμιση