Αρχική COVID-19 COVID-19: Προς έγκριση εντός των ημερών το εμβόλιο της AstraZeneca-Πρώτη η Ευρώπη,...

COVID-19: Προς έγκριση εντός των ημερών το εμβόλιο της AstraZeneca-Πρώτη η Ευρώπη, σε θανάτους

0
astrazenecavaccine6 1025x559 1
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Το εμβόλιο COVID-19 των AstraZeneca και Οξφόρδης θα μπορούσε να εγκριθεί “λίγο μετά” τα Χριστούγεννα.

Αυτό δήλωσε ο καθηγητής Ιατρικής του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης Τζον Μπελ, αυξάνοντας τις ελπίδες για εκατομμύρια ανθρώπους και επιχειρήσεις που πλήττονται από την πανδημία σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο Τζον Μπελ είπε στο ραδιόφωνο του BBC ότι “η ιατρική ρυθμιστική αρχή της Βρετανίας αναμένεται να δώσει το πράσινο φως για το εμβόλιο που έχουν δημιουργήσει από κοινού AstraZeneca και το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, πολύ σύντομα”.

“Χαίρομαι που μπορώ να σας πω ότι το εμβόλιο Oxford AstraZeneca που αναπτύχθηκε εδώ στο Ηνωμένο Βασίλειο έχει υποβάλει το πλήρες πακέτο δεδομένων του στο MHRA για έγκριση”, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ.

Πρωτιά για την Ευρώπη, οι θάνατοι από COVID-19

Στην Ευρώπη έχει καταγραφεί περίπου το 30% των κρουσμάτων και θανάτων από COVID-19 μέχρι τώρα, σε παγκόσμιο επίπεδο. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία -που αλλάζουν συχνά- μέσα σε 10 μήνες από το πρώτο κρούσμα έχει ξεπεράσει τους 500.000 θανάτους.

Σε Ιταλία, Ισπανία, Γαλλία, Ηνωμένο Βασίλειο και Ρωσία καταγράφεται το 60% όλων των θανάτων της ηπείρου.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, τα κρούσματα ανέρχονται σε 78,7 εκατομμύρια και οι θάνατοι στο 1,7 εκατομμύριο, ενώ 44,3 εκατομμύρια ασθενείς έχουν αναρρώσει.

Που εντοπίστηκαν οι μεταλλάξεις

Την ίδια στιγμή η Ιταλία, που είναι η χώρα με τον υψηλότερο αριθμό θανάτων στην Ευρώπη. Από την αρχή της πανδημίας έχει καταγράψει 1,9 εκατομμύρια κρούσματα και  69.842 θανάτους.

Την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου βρέθηκε ασθενής που μολύνθηκε από μεταλλαγμένο ιό που εντοπίστηκε στη Βρετανία. Κρούσματα βρέθηκαν επίσης στη Δανία και τη Γαλλία.

Οι αναφορές για τον εντοπισμό αυτής της μετάλλαξης οδήγησαν σε lockdown τη νότια Αγγλία, ακριβώς πριν από τα Χριστούγεννα. Και ανάγκασαν χώρες να κλείσουν τα σύνορα τους για τους Βρετανούς ταξιδιώτες αυτήν την εβδομάδα.

Κίνδυνος και από 2η μετάλλαξη

Στο Ηνωμένο Βασίλειο εντοπίστηκαν δύο κρούσματα μιας άλλης, νέας μετάλλαξης του COVID-19.

Και οι δύο ασθενείς είναι επαφές ανθρώπων που είχαν ταξιδέψει στη χώρα από τη Νότια Αφρική τις τελευταίες εβδομάδες.

Η νέα μετάλλαξη είναι πολύ ανησυχητική επειδή είναι ακόμη πιο μεταδοτική και φαίνεται ότι ο ιός έχει μεταλλαχθεί περισσότερο σε σύγκριση με την πρώτη.

 

Διαφήμιση