Αρχική Άσκηση Η Σκιάθος στο δίκτυο των Bike Friendly Προορισμών

Η Σκιάθος στο δίκτυο των Bike Friendly Προορισμών

0
Σκιάθος
Διαφήμιση

Η Σκιάθος ανήκει πλέον στο δίκτυο των “Bike Friendly Προορισμών” και επίσημα, με την απόκτηση του σήματος πιστοποίησης Ποδηλατικού Προορισμού.

Bike Friendly Destination Municipality of Skiathos (2020) grΤο συγκεκριμένο δίκτυο αποτελείται από μία σειρά επιλεγμένων προορισμών, οι οποίοι ξεχωρίζουν για την προσήλωσή τους στην προστασία του περιβάλλοντος και την προσπάθειά τους για αειφόρο ανάπτυξη του τουρισμού.

Οι δράσεις «Bike Friendly» τελούν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, και προωθούν τη χρήση του ποδηλάτου ως μέσου βιώσιμης ανάπτυξης και επιλεγμένης μετακίνησης από τους επισκέπτες και τουρίστες. O Δήμος Σκιάθου κατέθεσε πλήρη φάκελο με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την απόκτηση πιστοποίησης και προβολής του Δήμου ως φιλικού προορισμού για ποδηλάτες, κατοχυρώνοντας για πρώτη φορά σήμα πιστοποίησης Ποδηλατικού Προορισμού.

Προστιθέμενη αξία για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου στη Σκιάθο

Τα οφέλη ένταξης του Δήμου στο Δίκτυο των «Bike Friendly» τουριστικών προορισμών δεν είναι αμελητέα και συνεπάγονται τον εμπλουτισμό του τουριστικού προϊόντος του Δήμου και την επανατοποθέτησή του τόσο στην ελληνική, όσο και στη διεθνή αγορά, ιδιαίτερα στο κοινό του εναλλακτικού-θεματικού τουρισμού. 

Ενώ, η προώθηση του νησιού αυξάνεται και μέσω της προβολής του ως ποδηλατικό προορισμό, αλλά και μέσω της καταχώρησής του σε 4.000 τουριστικά γραφεία του εξωτερικού και ποδηλατικούς συλλόγους. Παράλληλα, ο Δήμος Σκιάθου, αποκτά δικαίωμα συμμετοχής σε τουριστικές εκθέσεις εναλλακτικού-θεματικού τουρισμού στην Ελλάδα και το εξωτερικό ως συνεκθέτης του Bike Friendly. Ενώ, μπορεί να συνδιοργανώνει ή να διργανώνει με την αιγίδα του Bike Friendly εκδηλώσεις γύρω από το ποδήλατο και φυσικά, ποδηλατικές διαδρομές!

Επιπρόσθετα, θα περιλαμβάνεται στο site bikehotels.travel που περιλαμβάνει όλους τους Δήμους αλλά και τα ξενοδοχεία που έχουν λάβει τη σχετική πιστοποίηση, ενώ θα προωθείται στα social media του Bike Friendly.

Ο Δήμος αξιοποιεί κάθε αναπτυξιακό εργαλείο

Ο Δήμαρχος Σκιάθου, Θοδωρής Τζούμας, δήλωσε σχετικά: «Η Δημοτική Αρχή αξιοποιεί κάθε αναπτυξιακό εργαλείο και κάθε ευκαιρία για να ενισχύσει την τουριστική περίοδο. Η καθιέρωση του νησιού ως Ποδηλατικός Προορισμός σε παγκόσμιο επίπεδο είναι επιλογή για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου προς όφελος της τοπικής κοινωνίας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Αντιδήμαρχο Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων Διαμαντή Μαθηνό για τις ενέργειες του, για την εξασφάλιση της πιστοποίησης».

Για περισσότερες πληροφορίες και ιδέες για ποδηλατικές διαδρομές, μπορείτε να δείτε εδώ.

Διαφήμιση