Αρχική COVID-19 Σ. Πέτσας: “Πρωτοχρονιά και Θεοφάνεια, όπως τα Χριστούγεννα”

Σ. Πέτσας: “Πρωτοχρονιά και Θεοφάνεια, όπως τα Χριστούγεννα”

0
Στέλιος Πέτσας
Εικόνα: EUROKINISSI/Γιάννης Παναγόπουλος
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει όσον αφορά το…μοντέλο μετακινήσεων και συναθροίσεων την Πρωτοχρονιά και τα Θεοφάνεια, σε σχέση με τα Χριστούγεννα.

Αυτό ξεκαθάρισε πριν από λίγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας. Και επεσήμανε ότι δεν εξετάζεται αυστηριοποίηση των μέτρων.
“Πρωτοχρονιά και Θεοφάνεια πρέπει να τηρούμε τα μέτρα”, είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Πέτσας αναφέρθηκα και στην κατάσταση με την πανδημία του κορονοϊού στη χώρα. Καθώς και το σχέδιο για τον εμβολιασμό του πληθυσμού που ξεκίνησε από χθες Κυριακή 27 Δεκεμβρίου.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, η χώρα κάνει δύο παράλληλες προσπάθειες κατά του κορονοϊού.
“Το εμβόλιο είναι ο μόνος τρόπος για να τελειώνουμε με την περιπέτεια του κορονοϊού”, είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Εντός της εβδομάδας η απόφαση για το αν θα ανοίξουν τα σχολεία

Ο κ. Πέτσας ανέφερε ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να ανοίξουν και πάλι τα σχολεία και το επόμενο χρονικό διάστημα θα αποφασιστεί πότε θα γίνει αυτό.

Όπως τόνισε η επιτροπή λοιμωξιολόγων θα συνεδριάσει εντός της εβδομάδας με την υπουργό Παιδείας Νίκης Κεραμέως για το άνοιγμα των σχολείων.

O καθηγητής Παθολογίας και Λοιμωξιολογίας του πανεπιστημίου Πατρών, και μέλος της επιτροπής λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας, Χαράλαμπος Γώγος τόνισε πως να ανοίξουμε τα σχολεία στις 8 του μηνός αυτό θα είναι θετικό.

Τετάρτη με Πέμπτη θα δούμε αν θα ξεκινήσουμε με τα σχολεία, και δη με τα δημοτικά. Υπάρχει προσπάθεια να δούμε τα πράγματα θετικά για τα σχολεία, γιατί έχει τραβήξει πολύ η κατάσταση αυτή”.

Διαφήμιση