Αρχική COVID-19 Γιατί η Pfizer καθυστερεί τις παραδόσεις εμβολίων COVID-19 σε ευρωπαϊκές χώρες

Γιατί η Pfizer καθυστερεί τις παραδόσεις εμβολίων COVID-19 σε ευρωπαϊκές χώρες

0
ΑΦΙΞΗ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΤΩΝ ΕΜΒΟΛΙΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ (EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ)
ΑΦΙΞΗ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΤΩΝ ΕΜΒΟΛΙΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ (EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ)
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Οι παραδόσεις του εμβολίου COVID-19 των Pfizer-BioNTech έχουν καθυστερήσει σε  οκτώ ευρωπαϊκές χώρες.

Αιτία είναι ένα υλικοτεχνικό πρόβλημα σχετικά με τη θερμοκρασία στην οποία διατηρούνται οι δόσεις, σύμφωνα με τις ισπανικές αρχές.

Το υπουργείο Υγείας της Ισπανίας, ανακοίνωσε ότι έλαβε μήνυμα από το εργοστάσιο παραγωγής της Pfizer στο Puurs του Βελγίου, την Κυριακή 27 Δεκεμβρίου το βράδυ.

Το οποίο ανέφερε ότι η παράδοση θα γίνονταν την Τρίτη 29 Δεκεμβρίου αντί σήμερα Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου,  λόγω “προβλήματος στη διαδικασία φόρτωσης και αποστολής που σχετίζεται με τον έλεγχο της θερμοκρασίας“.

Πρόσθεσε ότι οκτώ ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ισπανίας επηρεάστηκαν, αλλά χωρίς να αναφέρονται παραπάνω λεπτομέρειες.

Καθυστερήσεις και στην Γερμανία

Οι τοπικές αρχές στη Γερμανία ανέφεραν επίσης καθυστερήσεις στη χορήγηση εμβολίων την Κυριακή 27 Δεκεμβρίου. Και διαπιστώθηκε ότι ενδέχεται να υπήρχαν ζητήματα θερμοκρασίας κατά τη διέλευση.

Σύμφωνα με το Reuters “η γερμανική εκστρατεία εμβολιασμού αντιμετώπισε καθυστερήσεις σε αρκετές πόλεις την Κυριακή. Το ιατρικό προσωπικό βρήκε πιθανές παρατυπίες στην ψύξη του εμβολίου BioNTech-Pfizer”.

Η παράδοση μπορεί να είναι περίπλοκη για το εμβόλιο Pfizer-BioNTech που πρέπει να φυλάσσεται σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες περίπου -70 βαθμούς Κελσίου.

Μιλώντας στο ισπανικό ραδιοφωνικό κανάλι SER τη Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου το πρωί, ο Ισπανός υπουργός Υγείας Σαλβαντόρ Ιλά διαβεβαίωσε ότι το ζήτημα της παράδοσης είχε επιλυθεί. Και ότι τα εμβόλια “πρέπει να είναι στο δρόμο σήμερα”.

Στη συνέχεια, θα είναι διαθέσιμο από την Τρίτη σε δεκάδες κέντρα εμβολιασμού σε ολόκληρη τη χώρα.

Διαφήμιση