Αρχική Ειδήσεις Δήμος Αθηναίων: Δίπλα σε περισσότερους από 33.000 ανθρώπους που έχουν ανάγκη

Δήμος Αθηναίων: Δίπλα σε περισσότερους από 33.000 ανθρώπους που έχουν ανάγκη

0
δήμος αθηναίων
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Μια μεγάλη ομπρέλα προστασίας για τον ευάλωτο πληθυσμό της πρωτεύουσας, άνοιξε ο Δήμος Αθηναίων. Με στόχο να μην μείνει και να μην αισθάνεται ούτε ένας άνθρωπος στην πόλη μόνος αυτά τα ιδιαίτερα Χριστούγεννα.
Ώστε να περάσει όσο τον δυνατόν πιο ζεστά και με αξιοπρέπεια τις φετινές γιορτές.

Μέσω του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων (Κ.Υ.Α.Δ.Α.), στέκεται στο πλευρό των ανθρώπων που έχουν ανάγκη.

Εκείνων που ζουν κάτω από αντίξοες συνθήκες και στερούνται πολλά πράγματα από όσα ο πολύς κόσμος θεωρεί αυτονόητα.

γεύματα άστεγοι

Πρωτοβουλίες και δράσεις στις δομές

Με πρωτοβουλίες και δράσεις στις δομές, αλλά και στους δρόμους της Αθήνας. Ο Δήμος Αθηναίων κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να φροντίσει αυτούς τους ανθρώπους. Ιδιαίτερα στην διάρκεια της υγειονομικής κρίσης.

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο, το Κοινωνικό Φαρμακείο του Κ.Υ.Α.Δ.Α. και ο Κόμβος συνέχισαν απρόσκοπτα να τροφοδοτούν τους 26.000 ωφελούμενους του Κέντρου με:

  • Πακέτα τροφίμων.
  • Είδη ατομικής υγιεινής.
  • Καθαριστικά σπιτιού.
  • Φάρμακα που χρειάζονται.

Μάλιστα, οι υπηρεσίες δεν περιορίστηκαν σε αυτό. Πρόσφεραν επιπρόσθετα πακέτα τροφίμων, δωροεπιταγές για αγορές στο σούπερ μάρκετ, δώρα.

Καθώς και γιορτινές εκπλήξεις για μικρούς και μεγάλους. Ώστε όλοι να αισθανθούν τη ζεστασιά και το εορταστικό πνεύμα των Χριστουγέννων.

Το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων μερίμνησε επίσης να έρθει ο «Άγιος Βασίλης» σε περισσότερα από 2.000 παιδιά των ωφελούμενων οικογενειών του.

Ετοιμάζοντας και μοιράζοντας δωροσακούλες και σκορπίζοντας χαμόγελα. Κάθε παιδί έχει παραλάβει ένα εορταστικό πακέτο δώρου. Αυτό περιλαμβάνει:

  • Παιχνίδια για την ηλικία του.
  • Αλλά και χρήσιμα είδη (κουβερτούλα και κασκόλ για τα παιδιά έως 3 ετών, γάντια και σκούφο για τα παιδιά 3-12 ετών).

Παράλληλα, δόθηκε στις ευπαθείς ομάδες που δεν μπορούσαν να μετακινηθούν, η δυνατότητα της παράδοσης στα σπίτια τους των αναγκαίων αγαθών.

φαγητό

Συνολικά μοιράστηκαν 4.928 πακέτα τροφίμων πόρτα-πόρτα. Σε άτομα και οικογένειες που δυσκολεύονταν ή δεν μπορούσαν να παραλάβουν τα προϊόντα τους από τις δομές του Κ.Υ.Α.Δ.Α., καθώς ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

Πέρα από τα τρόφιμα, τα φάρμακα και τα είδη ατομικής υγιεινής, δόθηκε επιπλέον η δυνατότητα διανομής:

  • Ρούχων.
  • Παπουτσιών.
  • Παιχνιδιών.

Δόθηκαν στους ωφελούμενους του Κ.Υ.Α.Δ.Α. (είτε με παράδοση στο σπίτι είτε με παραλαβή από την είσοδο του Κόμβου).

Διανομή 3.600 εορταστικών γευμάτων σε άστεγους

Μπορεί φέτος οι συνθήκες να μην επέτρεψαν στο Δήμο Αθηναίων να πραγματοποιήσει τα γεύματα αγάπης όπως τα γνωρίζαμε έως τώρα, ωστόσο 1.200 γιορτινά γεύματα.

Προσφορά του FAIRY και της P&G, μοιράστηκαν στους άστεγους που μένουν στις δομές της Αθήνας αλλά και στους δρόμους της πόλης στις 25 Δεκεμβρίου.

Έτσι, βρήκαν ένα πλήρες και ζεστό γεύμα Χριστουγέννων.

γεύματα άστεγοι

Οι δράσεις της Πρωτοχρονιάς

Το ίδιο θα συμβεί και την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Άλλα 1.200 γεύματα, με την υπογραφή του σεφ Δημήτρη Σκαρμούτσου, θα καταλήξουν στις δομές αστέγων και στους ανθρώπους που ζουν στους δρόμους της πόλης, προσφορά του ΑΠΣΙ Πίνδος.

Η διαδικασία θα επαναληφθεί και την πρώτη ημέρα του νέου χρόνου, με επιπλέον 1.200 γεύματα εορταστικού χαρακτήρα, προσφορά της Interamerican.

Μέχρι σήμερα ο Δήμος Αθηναίων έχει μοιράσει πακέτα τροφίμων και ειδών πρώτη ανάγκης σε 521 μέλη οικογενειών που βρίσκονται σε ανάγκη, 2.700 πακέτα τροφίμων για οικογένειες στις ενορίες της πόλης.
Καθώς επίσης και γιορτινά γλυκίσματα σε περισσότερους από 3.500 ηλικιωμένους – μέλη των Λεσχών Φιλίας της πόλης.

«Στην Αθήνα, είναι σε εξέλιξη μία γιγάντια και διαρκής επιχείρηση πρόνοιας και προστασίας στις δομές και τους δρόμους της, τονίζει με αφορμή τις δράσεις αυτές ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Γιατί πίσω από κάθε αριθμό, υπάρχουν άνθρωποι και οικογένειες που σηκώνουν ένα μεγάλο βάρος. Υπάρχουν όμως και όλοι οι άνθρωποι του Δήμου Αθηναίων που με επιμονή και προσπάθεια, κάνουν πραγματικότητα την κοινωνία της αλληλεγγύης».

 

 

Διαφήμιση