Αρχική Ανακύκλωση Περιβαλλοντικές δεσμεύσεις από την PepsiCo

Περιβαλλοντικές δεσμεύσεις από την PepsiCo

0
PepsiCo
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Η Ελλάδα βρίσκεται ανάμεσα στις πρώτες Ευρωπαϊκές αγορές όπου η πολυεθνική θα διαθέτει το 90% των συνολικών προϊόντων της σε μπουκάλια αποκλειστικά από rPet, έως το τέλος του 2021.

Ήδη το 100% των προϊόντων της PepsiCo στην Ελλάδα διατίθεται σε φιάλες ανακυκλώσιμου πλαστικού.

Τα καινούργια νέα επιβεβαιώνουν την προ διετίας δέσμευση της PepsiCo για χρήση συσκευασιών rPET σε ποσοστό 50% στην Ευρωπαϊκή Ένωση έως το 2030.

Συμμετέχει στην εθελούσια εκστρατεία ανακύκλωσης πλαστικών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ταυτόχρονα, στηρίζει τη συμμετοχή της PepsiCo στην εθελούσια εκστρατεία ανακύκλωσης πλαστικών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Καθώς και τη δέσμευση της για χρησιμοποίηση 10 εκατομμυρίων τόνων ανακυκλωμένου πλαστικού στην παραγωγή νέων προϊόντων στην αγορά της ΕΕ έως το 2025.

Οι τρεις πυλώνες της στρατηγικής της PepsiCo

Η στρατηγική προσέγγιση της PepsiCo εδράζεται σε τρεις πυλώνες:

  • Μείωση της ποσότητας των συσκευασιών που χρησιμοποιεί μέσω της καινοτομίας.
  • Διασφάλιση πως η συσκευασία της ανακυκλώνεται και επαναχρησιμοποιείται.
  • Αναζήτηση τρόπων για να επαναπροσδιορίσει τη συσκευασία της.

Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η εξερεύνηση νέων υλικών. Όπως το πρώτο πλήρως ανακυκλώσιμο χάρτινο μπουκάλι στον κόσμο μέσω της κοινοπραξίας Pulpex.
Η επένδυση σε επαναχρησιμοποιήσιμα μοντέλα όπως το SodaStream, το οποίο στοχεύει στην εξάλειψη 67 δισεκατομμυρίων πλαστικών μπουκαλιών μίας χρήσης.

«Η PepsiCo συμπράττει στην Παγκόσμια προσπάθεια για έναν πλανήτη ζωντανό, γνωρίζει τον τρόπο και το υλοποιεί, δήλωσε η Εμπορική διευθύντρια της PepsiCo Greece.

Με υψηλό αίσθημα ευθύνης θέλουμε να αποτελέσουμε ένα θετικό παράδειγμα προς μίμηση για όλους και στη χώρα μας, κάνοντας την ανακύκλωση μέρος των καθημερινών μας δραστηριοτήτων.

Για εμάς στην PepsiCo το “Winning with Purpose” αποτελεί τον πυρήνα της φιλοσοφίας μας, βασικός πυλώνας της οποίας είναι η προστασία του πλανήτη και κατ’ επέκταση του τοπικού περιβάλλοντος∙ δημιουργώντας μακροπρόθεσμη αξία για την κοινωνία συνδράμουμε ουσιαστικά στην αειφόρο βιωσιμότητα του πλανήτη».

Η PepsiCo Greece υποστηρίζει τις δράσεις της Ελληνικής Εταιρίας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (Ε.Ε.Α.Α.) ως μέλος της, συμβάλλοντας ταυτόχρονα και στην επίτευξη των εθνικών στόχων ανακύκλωσης.

 

Διαφήμιση