Αρχική COVID-19 Ο Λευκός Οίκος είπε στον επικεφαλής του FDA να εγκρίνει το εμβόλιο...

Ο Λευκός Οίκος είπε στον επικεφαλής του FDA να εγκρίνει το εμβόλιο Pfizer ή να παραιτηθεί

0
Λευκός Οίκος - F-16
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Ο Λευκός Οίκος απαίτησε από τον επικεφαλής του Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) να εγκρίνει το εμβόλιο COVID-19 της Pfizer στις ΗΠΑ ή να παραιτηθεί.

O υπεύθυνος προσωπικού του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, Μαρκ Μίντοους παρέδωσε τελεσίγραφο στον Επίτροπο, Δρ. Στίβεν Χαν.

Λέγοντας του πως αν δεν δώσει το “πράσινο φως” για το εμβόλιο έως το τέλος της ημέρας, να υποβάλει την παραίτηση του, σύμφωνα με την Washington Post.

Όπως αναφέρουν οι New York Times -επικαλούμενοι Αμερικανούς αξιωματούχους- ο Μαρκ Μίντοους συμβούλεψε τον Στίβεν Χαν “να αρχίσει να ψάχνει για δουλειά αν δεν δώσει ο FDA μέσα στην ημέρα την έγκριση”.

Νωρίτερα ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ “χτύπησε” στο Twitter , χαρακτηρίζοντας τον FDA ως “μια μεγάλη, παλιά, αργή χελώνα”.

“Σταματήστε να παίζετε παιχνίδια και αρχίστε να σώζετε ζωές”, έγραψε μεταξύ άλλων καθώς οι ΗΠΑ μάχονται ένα κύμα Covid-19.

Ο Στίβεν Χαν χαρακτήρισε “αναληθή” το δημοσίευμα της Washington Post. Ο Λευκός Οίκος αρνήθηκε να σχολιάσει την ανάρτηση, αλλά και το δημοσίευμα.

Επιταχύνονται οι διαδικασίες

Σύμφωνα με πληροφορίες Αμερικανικών Μέσων μετά τη συνομιλία Μαρκ Μίντοους
και Δρ. Στίβεν Χαν, το χρονοδιάγραμμα της FDA για την ανακοίνωση του εμβολίου “επιταχύνθηκε”. Και η ανακοίνωση έγκρισης του, φαίνεται να είναι θέμα ωρών.

Η Pfizer υπέβαλε το εμβόλιο δύο δόσεων για έγκριση έκτακτης ανάγκης από το FDA στις 20 Νοεμβρίου.

Ο ρυθμιστικός φορέας έχει επιταχύνει τη διαδικασία αναθεώρησής του, η οποία συνήθως απαιτεί τουλάχιστον έξι έως 10 μήνες για οποιοδήποτε πειραματικό φάρμακο.

Η ομάδα εμπειρογνωμόνων της FDA ψήφισε 17-4 την Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου, υπέρ της έκδοσης άδειας έκτακτης ανάγκης.
Αυτό θεωρήθηκε ως το τελευταίο εμπόδιο προτού η εταιρεία να εκδώσει το επίσημο “OK”, το οποίο αναμενόταν να έρθει είτε Παρασκευή βράδυ είτε Σάββατο.

Υπενθυμίζεται πως το Ηνωμένο Βασίλειο, ο Καναδάς και το Μπαχρέιν έχουν ήδη εκδώσει άδεια έκτακτης ανάγκης για το εμβόλιο της Pfizer.

Διαφήμιση