Αρχική COVID-19 Νέες αυξήσεις στην διατίμηση των τεστ COVID-19

Νέες αυξήσεις στην διατίμηση των τεστ COVID-19

0
τεστ κορονοϊού
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Αλλάζει η διατίμηση στα τεστ COVID-19 των 40 ευρώ για τα μοριακά και 10 ευρώ για τα rapid που επιβλήθηκε προ δύο εβδομάδων.

Η κυβέρνηση υπαναχώρησε “μερικώς”. Και άλλαξε τις τιμές μετά από πιέσεις. Εμμέσως
“απειλήθηκαν” οι αρμόδιοι υπουργείων ότι πάνω από 2.000 εργαστηριακοί θα σταματήσουν τα τεστ, λόγω διατίμησης.

Χθες βράδυ, δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ που ορίζει νέες τιμές. Και συγκεκριμένα αυξήθηκε στα 60 ευρώ η τιμή των PCR και στα 20 ευρώ των rapid. Στην νέα τιμή συμπεριλαμβάνεται και το κόστος της ιατρικής πράξης.

Τι ισχύει με βάση το ΦΕΚ

Για το τεστ ανίχνευσης SARS-CoV-2 με τη μέθοδο μοριακού ελέγχου Real Time- PCR:

  • Ως ανώτατο όριο τιμής χρέωσης παροχής υπηρεσίας (ανάλυση δείγματος κ.λπ.), το ποσό των 40 ευρώ.
  • Ως ανώτατο όριο τιμής χρέωσης της δειγματοληψίας στα ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια και στις ιδιωτικές κλινικές, το ποσό των 20 ευρώ.

Για το τεστ ανίχνευσης αντιγόνου του κορωνοϊού SARS-CoV-2 με τη μέθοδο ταχείας δοκιμασίας (Rapid Test)

  • Ως ανώτατο όριο τιμής χρέωσης παροχής υπηρεσίας (ανάλυση κ.λπ.) στα ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια, στις ιδιωτικές κλινικές και σε κάθε άλλο σημείο λιανικής πώλησης το ποσό των 10 ευρώ.
  • Ως ανώτατο όριο τιμής χρέωσης της δειγματοληψίας, στα ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια και στις ιδιωτικές κλινικές το ποσό των 10 ευρώ.

Οι επιχειρήσεις που προσφέρουν τις παραπάνω υπηρεσίες και αγαθά, οφείλουν να αναρτήσουν σε εμφανές για το κοινό σημείο και στις ιστοσελίδες τους, τιμοκατάλογο με τις ως άνω προβλεπόμενες ανώτατες τιμές.

Πρόταση παρόχων προς την κυβέρνηση

Πάροχοι αναφέρουν ότι αν και οι παρούσες τιμές υπολείπονται από τις επιθυμητές αλλά και από το ΦΕΚ του Μαρτίου που είχε ορίσει την τιμή των Μοριακών τεστ στα 85 ευρώ, ωστόσο διορθώνουν κάπως τα κακώς κείμενα και εν τέλει αναγνωρίζεται η ιατρική πράξη της δειγματοληψίας.

Τονίζουν δε ότι καλό θα ήταν προκειμένου να αποφευχθούν τα παρατράγουδα και να μην την πληρώνει ο Ελληνας πολίτης που ήδη λόγω της κατάστασης περνά δύσκολα οι αρμόδιοι να ζητούν την γνώμη και των ειδικών που ίσως να ξέρουν καλύτερα τα δεδομένα του επαγγέλματος τους.

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here