Αρχική Ειδήσεις Μεγάλες διεθνείς κινηματογραφικές παραγωγές, με σκηνικό την Αθήνα

Μεγάλες διεθνείς κινηματογραφικές παραγωγές, με σκηνικό την Αθήνα

0
AFO 1
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Στον παγκόσμιο χάρτη κινηματογραφικών και τηλεοπτικών παραγωγών εντάχθηκε δυναμικά τον τελευταίο χρόνο η Αθήνα.
Ακολουθώντας επιτυχημένες πρακτικές μεγάλων ευρωπαϊκών πόλεων, λαμβάνοντας υπόψη την εντυπωσιακή ανάπτυξη της βιομηχανίας των οπτικοακουστικών μέσων.

Πάνω από 20 διεθνείς και ελληνικές παραγωγές

Το Γραφείο Εξυπηρέτησης Κινηματογραφικών Παραγωγών της Αθήνας (Athens Film Office), που δημιούργησε φέτος ο Δήμος Αθηναίων μέσω της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής (ΕΑΤΑ) έχει συνδράμει από το ξεκίνημά του στα γυρίσματα περισσότερων από είκοσι διεθνών και ελληνικών οπτικοακουστικών παραγωγών, στην ελληνική πρωτεύουσα.

Μεταξύ αυτών, ήταν η μεγάλη διεθνή παραγωγή «Τεχεράνη». Η ισραηλινή σειρά επί τρεις μήνες έκανε τα βασικά γυρίσματα της στην Αθήνα με συνεργείο 100 μελών.

Η σειρά γνωρίζει τεράστια επιτυχία στο διεθνές κοινό. Από τον περασμένο Σεπτέμβριο, όταν έκανε πρεμιέρα στην πλατφόρμα της Apple TV.

AFO 3

Διαφημιστικές καμπάνιες πολυεθνικών με φόντο την Αθήνα

Στην ελληνική πρωτεύουσα στράφηκαν επίσης τα «φώτα» και κάποιων μεγάλων διαφημιστικών παραγωγών.

  • Η διεθνής καμπάνια του προϊόντος Perrier, με ένα πρωτοποριακό βίντεο «ταξιδεύει» την Αθήνα ανά τον κόσμο.
  • Ο διάσημος χορηγός του ιστορικού τουρνουά τένις του Ρολάν – Γκαρός, επέλεξε την Αθήνα για τα γυρίσματα της νέας του διαφημιστικής παραγωγής.

Το Athens Film Office (AFO) του Δήμου Αθηναίων, να έχει συμβάλει καθοριστικά στην επιτυχή ολοκλήρωση των γυρισμάτων.

Στα τέλη του περασμένου Αυγούστου, 430 μέλη της παραγωγής (ηθοποιοί, σκηνοθέτες, τεχνικοί κ.ά.) βρέθηκαν για τέσσερις ημέρες στην πλατεία Κοτζιά, στην πλατεία Θεάτρου, στην Κλαυθμώνος, στην Αιόλου, στην Αθηνάς. Καθώς και σε άλλα κεντρικά σημεία της πόλης.
Για την υλοποίηση μιας παραγωγής που κόστισε περισσότερο από ένα εκατομμύριο ευρώ, ενισχύοντας με αυτό τον τρόπο την οικονομία της Αθήνας, σε μια δύσκολη περίοδο.

Φιλοδοξία του Athens Film Offic

Βασική φιλοδοξία του Athens Film Office είναι να μετατρέψει την Αθήνα σε «Film Friendly City». Δηλαδή σε μια πόλη φιλική προς τις διεθνείς κινηματογραφικές, τηλεοπτικές και διαφημιστικές παραγωγές. Διευκολύνοντας τις διαδικασίες των γυρισμάτων και προσφέροντας τα κατάλληλα κίνητρα για να τις προσελκύσει.

Μέσω μιας εξορθολογισμένης τιμολογιακής πολιτικής ως προς το κόστος των γυρισμάτων, το Γραφείο προωθεί τη συμμετοχή της Αθήνας σε διεθνή Φεστιβάλ.

Με στόχο τη δικτύωση στο εξωτερικό. Συνεργάζεται στενά με το Γραφείο Συνεδρίων και Επισκεπτών της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του Δήμου Αθηναίων (ΕΑΤΑ). Εφασφαλίζοντας στα στελέχη των διεθνών κινηματογραφικών παραγωγών υπηρεσίες υψηλού επιπέδου, κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στην πρωτεύουσα.

Η ιστοσελίδα του Athens Film Office αποτελεί το κανάλι υποδοχής και διαχείρισης κάθε είδους αιτήματος από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Μέσω αυτής προβάλλονται όλες οι πληροφορίες για την ανάδειξη της Αθήνας ως κινηματογραφικού προορισμού.

Το AFO αποτελεί μέρος του σχεδίου δράσης του Δήμου Αθηναίων 40 εκατομμυρίων ευρώ. Για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας, της απασχόλησης, του πολιτισμού-τουρισμού και του ψηφιακού μέλλοντος, που ανακοινώθηκε τον περασμένο μήνα.

AFO 2

Αισιόδοξα μηνύματα και για τη νέα χρονιά

Τα μηνύματα είναι αισιόδοξα και για τη νέα χρονιά. Οι συντελεστές τριών μεγάλων διεθνών παραγωγών βρίσκονται σε επαφή με το Athens Film Office. Έχοντας ήδη επιλέξει την Αθήνα για τα γυρίσματα τους.

«Η Αθήνα μπαίνει δυναμικά και οργανωμένα στο χώρο μίας βιομηχανίας που την έχουμε ανάγκη τώρα, περισσότερο από ποτέ, τονίζει ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Και το κάνουμε με τη δημιουργία αυτού του πολύ σημαντικού εργαλείου που λέγεται Athens Film Office.

Ένας μηχανισμός που ήδη έχει δώσει έμπρακτα δείγματα γραφής, εν μέσω πανδημίας, όχι μόνο για την προβολή της πόλης αλλά και για την αγορά της, την οικονομική ζωή της. Και που, με στοχευμένα βήματα, μας ανοίγει μία διαφορετική πόρτα παγκοσμίως».

Το AFO συνεργάζεται με το Hellenic Film Commission του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου (ΕΚΚ) και το Εθνικό Κέντρο Οπτικoακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας (ΕΚΟΜΕ).

Με στόχο τη συν-διοργάνωση εκδηλώσεων καθώς και την προσέλκυση περισσότερων ποιοτικών διεθνών παραγωγών στην Αθήνα.

Τις επόμενες μέρες μάλιστα, το Athens Film Office θα υπογράψει Μνημόνια συνεργασίας με το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου και με την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου, εγκαινιάζοντας δύο συνεργασίες στρατηγικής σημασίας.

Δείτε το βίντεο του Athens Film Office με σκηνές από τις κυριότερες οπτικοακουστικές παραγωγές, με τις οποίες συνεργάστηκε το Γραφείο μέσα στο 2020.

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here