Αρχική COVID-19 9 στα 10 άτομα στις φτωχές χώρες δεν θα κάνουν εμβόλιο COVID-19 

9 στα 10 άτομα στις φτωχές χώρες δεν θα κάνουν εμβόλιο COVID-19 

0
Λιμός - Φτώχεια - Πείνα
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Σχεδόν 70 φτωχές χώρες θα είναι σε θέση να εμβολιάσουν μόνο ένα στα δέκα άτομα κατά του COVID-19 τον επόμενο χρόνο.
Εκτός εάν ληφθούν επείγοντα μέτρα από κυβερνήσεις. Αλλά και τη φαρμακευτική βιομηχανία, που θα πρέπει να διασφαλίσει ότι παράγονται αρκετές δόσεις.

Αντίθετα, τα πλουσιότερα έθνη έχουν αγοράσει αρκετές δόσεις για να εμβολιάσουν ολόκληρους τους πληθυσμούς τους μέχρι το τέλος του 2021.

Οι πλούσιες χώρες έχουν αγοράσει το 53% των εμβολίων

Τα ενημερωμένα στοιχεία δείχνουν ότι πλούσιες χώρες που αντιπροσωπεύουν μόλις το 14% του παγκόσμιου πληθυσμού έχουν αγοράσει το 53% όλων των πιο υποσχόμενων εμβολίων μέχρι στιγμής.

«Οι πλούσιες χώρες έχουν αρκετές δόσεις για να εμβολιάσουν τον καθένα σχεδόν τρεις φορές, λέει ο Δρ Μόχα Καλά Γιάνι, από τη Λαϊκή Συμμαχία για τα Εμβόλια.

Οι φτωχές χώρες δεν έχουν αρκετές, ακόμα και για να εμβολιάσουν τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας. Ακόμα και άτομα που κινδυνεύουν.

Το τρέχον σύστημα, όπου οι φαρμακευτικές εταιρείες χρησιμοποιούν κρατική χρηματοδότηση για έρευνα, διατηρούν αποκλειστικά δικαιώματα και κρατούν την τεχνολογία τους μυστική για να αυξήσουν τα κέρδη, θα μπορούσαν να κοστίσουν πολλές ζωές».

«Λαϊκό Εμβόλιο»

Η Λαϊκή Συμμαχία για τα Εμβόλια είναι ένας συνασπισμός παγκόσμιων και εθνικών οργανώσεων και ακτιβιστών.

Με κοινό στόχο την εκστρατεία για ένα «Λαϊκό Εμβόλιο». Η έκκληση για ένα Λαϊκό Εμβόλιο υποστηρίζεται από παλιούς παγκόσμιους ηγέτες, εμπειρογνώμονες υγείας και οικονομολόγους.

Οι οργανισμοί, όπως η Διεθνής Αμνηστία, το Frontline AIDS, το Global Justice Now και η Oxfam, ανέλυσαν δεδομένα που συλλέχθηκαν από την εταιρεία επιστημονικών πληροφοριών και αναλυτικών στοιχείων Airfinity. Και ανέλυσαν τις συμφωνίες μεταξύ χωρών και των εταιρειών εμβολίων. Διαπίστωσαν ότι:

  • 67 χώρες με χαμηλό και μεσαίο εισόδημα κινδυνεύουν να μείνουν πίσω στους εμβολιασμούς.
  • Πέντε από τις 67 – Κένυα, Μιανμάρ, Νιγηρία, Πακιστάν και Ουκρανία – έχουν σχεδόν 1,5 εκατομμύριο κρούσματα.

Η Λαϊκή Συμμαχία για τα Εμβόλια καλεί όλες τις φαρμακευτικές εταιρείες να μοιράσουν την τεχνογνωσία του εμβολίου.

Και μέσω του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας COVID-19 Technology Access Pool, να μπορούν να παρασκευαστούν δισεκατομμύρια περισσότερες δόσεις. Και το εμβόλιο να είναι διαθέσιμο σε όλους όσους τα χρειάζονται.

Οι οργανώσεις καλούν τις κυβερνήσεις να κάνουν ότι είναι δυνατόν για να διασφαλίσουν ότι τα εμβόλια COVID-19 θα γίνουν ένα παγκόσμιο κοινό αγαθό, δωρεάν για το κοινό, δίκαιη κατανομή και με βάση τις ανάγκες.

 

Διαφήμιση