Αρχική Επιλεγμένα Σε σκόνη πρωτεΐνης τροφίμων μετατρέπουν επιστήμονες το αίμα χοίρων

Σε σκόνη πρωτεΐνης τροφίμων μετατρέπουν επιστήμονες το αίμα χοίρων

0
χοίροι

Σύνταξη: ecozen.gr

Δανοί ερευνητές μετατρέπουν το αίμα των χοίρων σε σκόνη πρωτεΐνης για προσθήκη στα τρόφιμα.
Ομάδα στο Πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης πιστεύει ότι αυτό θα μπορούσε να λειτουργήσει ως βιώσιμη πηγή πρωτεϊνών για τον άνθρωπο. Και να χρησιμοποιηθεί ως συμπλήρωμα σε μια μεγάλη ποικιλία τροφίμων.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, έχει υψηλότερη θρεπτική αξία από οποιαδήποτε άλλη πρωτεΐνη από φυτικά ή γαλακτοκομικά προϊόντα στην αγορά.

Η πρωτεΐνη σε σκόνη που παρήγαγε η ομάδα είναι λευκή και έχει ουδέτερη γεύση. Οπότε δεν αλλάζει τη γεύση οποιουδήποτε προϊόντος στο οποίο προστέθηκε.

5.000 τόνοι καθαρής πρωτεΐνης σε σκόνη μπορούν να εξαχθούν από 60.000 τόνους αίματος. Μέσω μιας μεθόδου που χρησιμοποιεί φρούτα παπάγιας.

Η παπάγια διαθέτει ένα ένζυμο που μπορεί να εκχυλίσει πρωτεΐνες από το αίμα. Ταυτόχρονα διαχωρίζει τον σίδηρο, το οποίο στη συνέχεια θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε συμπληρώματα διατροφής.

Παρά τις πολλές πιθανές χρήσεις για την πρωτεΐνη του αίματος των χοίρων, οργανώσεις για τα δικαιώματα των ζώων όπως το PETA αντιδρούν.
Πιστεύουν ότι είναι ανήθικο να καταναλώνουμε ζώα ή ζωικά προϊόντα σε οποιαδήποτε μορφή, καθώς τα πλάσματα αναμφίβολα υποφέρουν.

Σε κάθε περίπτωση, δεν φαίνεται ότι η πρωτεΐνη θα είναι διαθέσιμη στην αγορά σύντομα.
Η ομάδα των Δανών επιστημόνων αναζητά επενδυτές για να αναπτύξει τα σχέδια της. Τα οποία όπως υποστηρίζει έχουν τη δυνατότητα να μειώσουν την παραγωγή κρέατος και να βοηθήσουν το περιβάλλον.

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here