Αρχική COVID-19 Μετάλλαξη κορονοϊού μπορεί να αποδυναμώσει τα αντισώματα

Μετάλλαξη κορονοϊού μπορεί να αποδυναμώσει τα αντισώματα

0
κορονοϊός κρούσματα
Εικόνα: archery.org.gr
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Διαδεδομένη μετάλλαξη του κορονοϊού εμφανίζει τη δυνατότητα αποδυνάμωσης του ανοσοποιητικού συστήματος και των αντισωμάτων.
Αυτό αποκαλύπτει μια νέα διεθνής επιστημονική μελέτη.

Η συγκεκριμένη μετάλλαξη με την ονομασία Ν439Κ επηρεάζει την πρωτεΐνη-ακίδα που χρησιμοποιεί ο ιός για να μολύνει τα ανθρώπινα κύτταρα. Και η οποία αποτελεί το βασικό στόχο των αντισωμάτων, αλλά και πολλών εμβολίων.

Στην έρευνα συμμετείχαν ομάδες επιστημόνων από διάφορες χώρες. Με επικεφαλής τον δρα Ντέιβιντ Ρόμπερτσον του Κέντρου Έρευνας ιών του Πανεπιστημίου της Γλασκώβης στη Σκωτία.

Οι ερευνητές βρήκαν ότι η εν λόγω μετάλλαξη μπορεί να εμποδίσει τη δράση των εξουδετερωτικών αντισωμάτων.

Ανάμεσα σε αυτά τα ισχυρά αντισώματα που η μετάλλαξη εξασθενεί, είναι τόσο αυτά που υπάρχουν με φυσικό τρόπο στον οργανισμό των ανθρώπων οι οποίοι ανάρρωσαν από την Covid-19, όσο και ορισμένα ελπιδοφόρα μονοκλωνικά αντισώματα που αναπτύσσονται ως θεραπείες κατά του κορονοϊού.

Η μετάλλαξη Ν439Κ έχει ανιχνευθεί να εμφανίζεται τουλάχιστον δύο φορές ανεξάρτητα και έχει εντοπιστεί να κυκλοφορεί σε 12 χώρες.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, το γεγονός ότι “ο SARS-CoV-2 μπορεί να μεταλλάσσεται για να διαφεύγει από την ανοσιακή αντίδραση, έχει συνέπειες για την αποτελεσματικότητα των υπό ανάπτυξη εμβολίων και θεραπειών με αντισώματα“.

Γι’ αυτό, επισημαίνουν “την ανάγκη για συνεχή μοριακή επιτήρηση του κορονοϊού, η οποία θα καθοδηγεί την ανάπτυξη και χρήση των εμβολίων και φαρμάκων”.

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here