Αρχική COVID-19 Θεσσαλονίκη: Κέντρο νοσηλείας Covid-19 το Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο, αν χρειαστεί

Θεσσαλονίκη: Κέντρο νοσηλείας Covid-19 το Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο, αν χρειαστεί

0
Κορονοϊός
Τεστ κορονοϊού Φωτό από healthpharma.gr
Διαφήμιση

“Είμαστε στα όρια στη Θεσσαλονίκη. Υπάρχει κινητικότητα στο Βόρεια Ελλάδα για να ανοίξουμε κι άλλες ΜΕΘ. Ελπίζουμε να μην φτάσουμε στα όρια του Μπέργκαμο”.

Αυτό δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο καθηγητής Χαράλαμπος Γώγος. Κάνοντας έκκληση “να μην κυκλοφορεί κανείς έξω”, στις “κόκκινες” περιοχές.

Ο κ.Γώγος, είπε αν χρειαστεί πρέπει να ληφθούν κι άλλα μέτρα, στις περιοχές που καταγράφεται ιδιαίτερα υψηλός αριθμός κρουσμάτων Covid-19.

50 νέες κλίνες ΜΕΘ σε Βόρεια Ελλάδα

Λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης στην Θεσσαλονίκη αποφασίστηκε η ενεργοποίηση έως την Κυριακή 50 νέων κλινών ΜΕΘ στη Βόρεια Ελλάδα.

Έξω από νοσοκομεία της πόλης έχουν ήδη εγκατασταθεί υποστηρικτικά σκηνές και λυόμενα περίπτερα τα οποία παραχώρησε η ΔΕΘ.

Σύμφωνα με πληροφορίες το 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο που διαθέτει ήδη δικές του ΜΕΘ, ετοιμάζεται να μετατρέψει σε θαλάμους νοσηλείας ακόμα και τους χώρους στο υπογειο – πυρηνικό καταφύγιο. Ενώ είναι έτοιμο το σχέδιο για αεροδιακομιδή ασθενών στην Αθήνα ή και αλλού.

Οι υποδομές της ΔΕΘ- Helexpo στη διάθεση της Πολιτείας

Στην περίπτωση που η κατάσταση ξεφύγει στην συμπρωτεύουσα, υπάρχει σχέδιο να μετατραπεί το Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο σε κλινική υποδοχής περιστατικών Covid-19.
Θα δέχεται δέχεται ήπια περιστατικά που δεν χρίζουν μηχανικής υποστήριξης.

Σύμφωνα με τον κ. Γώγο, η ανάπτυξη επιπρόσθετων χώρων, “είναι μια σωστή σκέψη αλλά προς το παρόν δεν χρειάζεται”.

Ενημέρωση της Βουλής από τον πρωθυπουργό για την επιδημιολογική κατάσταση

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η σημερινή συνεδρίαση της Βουλής. O πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα ενημερώσει το σώμα για την κυβερνητική πολιτική σχετικά με την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Την συζήτηση θα ανοίξει λίγο μετά τις 11.00 ο πρωθυπουργός και θα ακολουθήσουν οι τοποθετήσεις των αρχηγών των κομμάτων σχετικά με την επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα και τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας του κορονοϊού.

Διαφήμιση