Αρχική COVID-19 Μ. Παγώνη: “Έρχεται τρίτο κύμα πανδημίας, μετά τις γιορτές”

Μ. Παγώνη: “Έρχεται τρίτο κύμα πανδημίας, μετά τις γιορτές”

0
κορονοϊός σκαι
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Τηλεδιάσκεψη με τους λοιμωξιολόγους, για την πανδημία θα έχει σήμερα το πρωί Δευτέρα 23 Νοεμβρίου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αυτή η εβδομάδα είναι καθοριστικής σημασίας για τα επόμενα βήματα με το lockdown. Η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε αξιολόγηση του σχεδίου για τα μέτρα.

“Επί τάπητος” στην σύσκεψη θα βρεθούν τα τελευταία δεδομένα της εξάπλωσης του κορονοϊού για την άρση ή όχι του lockdown.

Μέχρι στιγμής όλα δείχνουν ότι η καραντίνα συνεχίζεται. Το μέχρι πότε θα το κρίνουν οι αριθμοί ασθενών, διασωληνωμένων και κρουσμάτων.

Στο κυβερνητικό επιτελείο τα κρούσματα έχουν χτυπήσει “καμπανάκι”. Κυβέρνηση και λοιμοξιωλόγοι είναι σε επιφυλακή για τις επόμενες δύο εβδομάδες.

Αν ο αριθμός των κρουσμάτων σταθεροποιηθεί κι αποκτήσει πτωτική πορεία προς τα τέλη της εβδομάδας, τότε θα μπορέσουν να ξεκινήσουν οι συζητήσεις για άρση του lockdown. Καθώς και τη λειτουργία της αγοράς τα Χριστούγεννα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός αποκλείει άνοιγμα της αγοράς 1η Δεκεμβρίου.

κορονοΪός
Φωτό: news4health.gr

Νέο κύμα μετά τα Χριστούγεννα

Η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αθήνας και Πειραιά Ματίνα Παγώνη, προειδοποιεί για νέο τρίτο κύμα πανδημίας. Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα, η κ. Παγώνη προειδοποίησε πως μετά τις γιορτές θα έρθει το τρίτο κύμα κορονοϊού. Και θα είναι πιο ισχυρό.

Όπως είπε χαρακτηριστικά “εκτός από τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά να ξεχάσουμε Απόκριες και Πάσχα”.

Ποιο είναι το σχέδιο χαλάρωσης των μέτρων

Θα υπάρξουν τρία στάδια άρσης των μέτρων και θα είναι αλληλένδετα. Η άρση του κάθε σταδίου και τα αποτελέσματα του θα καθορίζουν αν θα προχωρήσουμε στο επόμενο. Τα στάδια είναι:

  1. Πρώτο βήμα για χαλάρωση των μέτρων θα είναι η λειτουργία των σχολείων.
  2. Δεύτερο βήμα το άνοιγμα του λιανεμπορίου περίπου στις 15 Δεκεμβρίου.
  3. Κατόπιν αναμένεται λειτουργία των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος (εστιατόρια, καφέ).
    Αλλά μόνο για καθήμενους, με συγκεκριμένο ωράριο και ενδεχομένως με εφαρμογή προστατευτικών μέσων, όπως πλεξιγκλάς.

Κορονοϊός, μάσκες

Δημιουργία κινητής υγειονομικής μονάδας στη Θεσσαλονίκη

Στην Θεσσαλονίκη, εντοπίζεται το μεγαλύτερο πρόβλημα, που μετρά τα περισσότερα κρούσματα.
Τα νοσοκομεία της πόλης δέχονται ασφυκτικές πιέσεις. Σε ΑΧΕΠΑ και «Γεώργιος Γεννηματάς» δεν έχει απομένει ούτε μια κενή κλίνη ΜΕΘ για ασθενείς με κορονοϊό.
Για τον λόγο αυτό προχωρά η δημιουργία κινητής υγειονομικής μονάδας εκτάκτων αναγκών στον προαύλιο χώρο του 424 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου στη Θεσσαλονίκη.

Η μονάδα θα διαθέτει 50 κλίνες νοσηλείας και ακτινολογικό εργαστήριο, αλλά το δεν θα διαθέτει Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.
Η κατάλληλη διαμόρφωση του χώρου αναμένεται να ολοκληρωθεί την προσεχή Πέμπτη 26 Νοεμβρίου.

Στόχος είναι να μπορεί η μονάδα να δεχτεί ασθενείς. Προκειμένου να εξοικονομηθεί χώρος για ασθενείς με κορονοϊό εντός του νοσοκομείου.

Η κυβέρνηση, βγάζει μπροστά το έσχατο σχέδιο μαζικών επιτάξεων ιδιωτικών δομών. Όχι μόνο για την Βόρεια Ελλάδα αλλά και για άλλες περιοχές της χώρας.

 

Διαφήμιση