Αρχική COVID-19 Lockdown σε όλη την χώρα – 800 ευρώ σε εργαζόμενους σε αναστολή

Lockdown σε όλη την χώρα – 800 ευρώ σε εργαζόμενους σε αναστολή

0
μητσοτάκης
Διαφήμιση

Την εφαρμογή καθολικού lockdown σε όλη τη χώρα από το Σάββατο 7 Νοεμβρίου, μέχρι και το τέλος του μήνα, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, έχοντας στο πλευρό του τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα.

Όπως ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης έλαβε σοβαρά την πρόταση που εισηγήθηκε η Επιτροπή λοιμωξιολόγων κατά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε.

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε και επιπλέον μέτρα στήριξης για όσους πλήττονται. Όπως την χορήγηση επιδόματος 800 ευρώ σε όσους θα μπουν σε αναστολή εργασίας για τον Νοέμβριο και όχι 534 ευρώ.

Παράλληλα, ανακοίνωσε εφάπαξ επίδομα 400 ευρώ σε μη επιδοτούμενους ανέργους. Καθώς και παράταση όλων των επιδομάτων ανεργίας που λήγουν τον Σεπτέμβρη.

Τα μέτρα οικονομικής στήριξης σε για επιχειρήσεις, εργοδότες, εργαζομένους και ανέργους, θα εξειδικεύσει στις 15.00 ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Τα νέα μέτρα

  • Lockdown 30 ημερών σε όλη τη χώρα.
  • Μετακινήσεις με SMS στο 13033, ενώ για τους εργαζόμενους που θα πρέπει να πηγαίνουν στην εργασία τους και να επιστρέφουν από αυτή, θα εκδοθούν σχετικά έγγραφα μέσω της «Εργάνης» σε συνεννόηση με τους εργοδότες τους.
  • Απαγόρευση μετακινήσεων από/προς τους “κόκκινους’” νομούς.
  • Κλείσιμο Γυμνασίων και Λυκείων. Παραμένουν ανοιχτά τα δημοτικά.
  • Τα μέτρα τίθενται σε εφαρμογή, μεθαύριο Σάββατο από τις 6:00 το πρωί.

Στις 18:00 ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς θα εξηγήσει ποιοι κανόνες θα τεθούν σε ισχύ λόγω του lockdown.

Κ. Μητσοτάκης: «Θέλουμε τους πολίτες συμμάχους σε αυτή την μεγάλη προσπάθεια»

«Ξέρω ότι υπάρχουν ερωτήματα και στεναχώρια και αγωνία για τις οικονομικές επιπτώσεις. Θα προσπαθήσω και εγώ και ο κ. Τσιόδρας να δώσουμε πειστικές απαντήσεις», είπε ο πρωθυπουργός.

«Θέλουμε τους πολίτες συμμάχους σε αυτή την μεγάλη προσπάθεια. Είμαστε μια ομάδα και αυτό το πνεύμα αλληλεγγύης που δείξαμε στην πρώτη φάση της πανδημίας πρέπει να εξακολουθούμε να το δείχνουμε.

Θα δώσουμε έμφαση στα επιστημονικά δεδομένα σήμερα, γιατί αυτά πρέπει να λάβω υπόψη μου και δεν πρέπει να είναι αντικείμενο αντιπαράθεσης. Τις πολιτικές αποφάσεις τις παίρνει η κυβέρνηση και λαμβάνω εγώ την ευθύνη» σημείωσε.

 

 

Διαφήμιση