Αρχική Καταστροφές Η κλιματική αλλαγή απειλεί την ασφάλεια των ΗΠΑ

Η κλιματική αλλαγή απειλεί την ασφάλεια των ΗΠΑ

0
ρύποι, κλιματική αλλαγή
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Αρκετή δουλειά φαίνεται να περιμένει τον Τζον Κέρι. Ο ειδικός απεσταλμένος του κλίματος από τον εκλεγμένο πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και ένας από τους αρχιτέκτονες της Συμφωνίας του Παρισιού, έχει αναλάβει το προβάδισμα στον αγώνα για το περιβάλλον ως μέρος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας.

Τι προειδοποιεί ο αμερικανικός στρατός

Ο αμερικανικός στρατός προειδοποίησε με αναφορές ότι η κλιματική αλλαγή αποτελεί απειλή ασφάλειας σε πολλά μέτωπα.

Αυτό περιλαμβάνει «άμεσες επιπτώσεις στη στρατιωτική υποδομή των ΗΠΑ. Επηρεάζοντας παράγοντες, συμπεριλαμβανομένης της διαθεσιμότητας τροφίμων και νερού. Κάτι που μπορεί να επιδεινωθεί στις συγκρούσεις εκτός των αμερικανικών συνόρων». Αυτό ανέφερε η πιο πρόσφατη έκθεση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης.

«Η Αμερική σύντομα θα έχει μια κυβέρνηση που αντιμετωπίζει την κλιματική κρίση ως την επείγουσα απειλή εθνικής ασφάλειας», γράφει μεταξύ άλλων στο twitter Τζον Κέρι.

Ο Τζο Μπάιντεν δεσμεύτηκε με ένα τολμηρό σχέδιο για το περιβάλλον στην εκστρατεία του.
Η υπόσχεσή του να επανέλθει στη Συμφωνία του Παρισιού από την πρώτη του ημέρα στο γραφείο σηματοδοτεί την επιστροφή στην παγκόσμια δέσμευση από τις ΗΠΑ, για την προστασία του πλανήτη.

Ο Τζον Κέρι είναι ένας βετεράνος πολιτικός, ο οποίος υπηρέτησε ως υπουργός Εξωτερικών, στην κυβέρνηση Ομπάμα μεταξύ του 2013 και του 2017.

Είναι ένας από τους αρχιτέκτονες της Συμφωνίας του Παρισιού. Και επέφερε συνεργασία για την αλλαγή του κλίματος με τον άλλο μεγαλύτερο ρυπαίνων του κόσμου, την Κίνα.

Στόχος του, είναι να θέσει την κλιματική αλλαγή στην πρώτη γραμμή της εθνικής πολιτικής.

Ο Δημοκρατικός είναι ιδιαίτερα επικριτικός με την πολιτική του Ντόναλντ Τραμπ.

Οι συμμαχίες με την παγκόσμια κοινότητα

Το 2019 ο Τζον Κέρι, ξεκίνησε τον Παγκόσμιο Πόλεμο Μηδέν. Συγκέντρωσε παγκόσμιους ηγέτες και διασημότητες για να πιέσουν για δράση σχετικά με την κατάσταση έκτακτης ανάγκης για το κλίμα.

Στα 76 του ο Τζον Κέρι έχει το ανάλογο…εκτόπισμα που θα τον βοηθήσει να κάνει συμφωνίες με ξένες κυβερνήσεις για παγκόσμιες κλιματικές προσπάθειες.

Αλλά και με τους ακτιβιστές που θα μπορούσαν να είναι εγγόνια του. Ο βετεράνος πολιτικός έκανε tweet ανακοινώνοντας ότι πρόκειται να συνεργαστεί με νέους ηγέτες του κινήματος για το κλίμα.

Διαφήμιση