Αρχική Περιβάλλον Εκλογές ΗΠΑ 2020: Τι θα σημαίνουν τα αποτελέσματα για την κλιματική αλλαγή

Εκλογές ΗΠΑ 2020: Τι θα σημαίνουν τα αποτελέσματα για την κλιματική αλλαγή

0
ΗΠΑ
Διαφήμιση

Οι εκλογές στις ΗΠΑ θα έχουν περιβαλλοντικές συνέπειες. Ο κερδισμένος των εκλογών στις ΗΠΑ, θα μπορούσε να διαδραματίσει κρίσιμο ρόλο στην καταπολέμηση της επικίνδυνης κλιματικής αλλαγής.
Αυτό λένε σε δηλώσεις τους στα αμερικανικά Μέσα, ειδικοί του κλίματος.

Επιστήμονες που μελετούν την κλιματική αλλαγή υπογραμμίζουν πως η επανεκλογή του Ντόναλντ Τραμπ θα μπορούσε να καταστήσει «αδύνατη» την διατήρηση ελέγχου της κρίσης.

«Οι μεν και οι οι δεν»

«Η κυβέρνηση Τραμπ έχει κάνει ότι μπορεί για να αρνηθεί την επιστήμη και να υποτιμήσει τους επιστήμονες», λέει η Τζίνα ΜακΚάρθι, πρώην επικεφαλής της Υπηρεσίας Προστασίας Περιβάλλοντος (EPA) και τώρα πρόεδρος του Ταμείου Δράσης NRDC.

Αντίθετα για τους υποστηρικτές της κυβέρνησης, οι ενέργειες του Ντόναλντ Τραμπ για το κλίμα είναι συνεπείς με την ενίσχυση της παραγωγής ενέργειας. Καθώς και τη διατήρηση της οικονομίας.

Η κλιματική αλλαγή υπήρξε το κορυφαίο ζήτημα των προεδρικών εκλογών

Η κλιματική αλλαγή υπήρξε το κορυφαίο ζήτημα των προεδρικών εκλογών του 2020, στις ΗΠΑ. Ειδικά μεταξύ των νεότερων ψηφοφόρων.

Σχεδόν τα δύο τρίτα των ψηφοφόρων πιστεύουν ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση δεν κάνει αρκετά για να μετριάσει την κλιματική αλλαγή. Αυτό αποκαλύπτει δημοσκόπηση του Pew Research Center.

Περίπου το 79% είπε ότι οι ΗΠΑ πρέπει να καταστήσουν την ανάπτυξη εναλλακτικών πηγών ενέργειας. Όπως η όπως η αιολική και η ηλιακή.

Τραμπ VS Μπάιντεν για το περιβάλλον

  • Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος, χαρακτήρισε την αλλαγή του κλίματος φάρσα. Και απομάκρυνε τις ΗΠΑ από τη συμφωνία για το κλίμα του Παρισιού το 2015.
    Στην προεκλογική εκστρατεία του δεν έχει ανακοινώσει σχέδιο αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής
  • Ο πρώην αντιπρόεδρος υποψήφιος της Δημοκρατικής προεδρίας Τζο Μπάιντεν θεωρεί την κλιματική αλλαγή επείγουσα. Και έχει υποσχεθεί να επανέλθει στη συμφωνία του Παρισιού.
    Σχεδιάζει επίσης να συγκαλέσει μια παγκόσμια σύνοδο κορυφής για το κλίμα. Για να πείσει τους ηγέτες να θέσουν πιο φιλόδοξους στόχους για τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.

ΗΠΑ

Στις ΗΠΑ οι επιστήμονες του κλίματος, ανησυχούν για τα άλλα τέσσερα χρόνια τυχόν επανεκλογής του Ντόναλντ Τραμπ.
Ο οποίος θα «κλειδώσει» τη χρήση ορυκτών καυσίμων για τις επόμενες δεκαετίες. Πηγαίνοντας για άλλη μία φορά ενάντια στο αίτημα των περιβαλλοντολόγων για κατάργηση τους και σταδιακή μετάβαση στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Οι οπαδοί του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ λένε ότι η ισχυρή υποστήριξη του στα ορυκτά καύσιμα υπήρξε επιτυχής.
Χάρη στο fracking, οι ΗΠΑ έγιναν σύντομα ο μεγαλύτερος εξαγωγέας πετρελαίου στον κόσμο στα τέλη του περασμένου έτους.
Το fracking είναι ένα σύνολο τεχνικών για την ανάκτηση πετρελαίου και φυσικού αερίου από σχιστόλιθο.

Το σχέδιο για το περιβάλλον του Τζο Μπάιντεν

Αντίθετα ο αντίπαλος του Τζο Μπάιντεν που αποκαλεί την αλλαγή του κλίματος ως το «νούμερο ένα ζήτημα που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα», έχει σχέδιο. Με 2 τρις δολάρια είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει την σοβαρή αυτή απειλή

Με σημαντικές επενδύσεις στην καθαρή ενέργεια στη βιομηχανία μεταφορών, ηλεκτρικής ενέργειας και κτιρίων. Μειώνει τις εκπομπές ορυκτών καυσίμων και βελτιώνει τις υποδομές.

ΗΠΑ

Το σχέδιο του βάζει τις ΗΠΑ σε μια πορεία μηδενικής ρύπανσης από άνθρακα από τον τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας έως το 2035. Καθώς και των καθαρών μηδενικών εκπομπών έως το 2050.

Οι επιστήμονες λένε ότι το σχέδιο μετάβασης του Τζο Μπάιντεν είναι σε σωστό δρόμο. Και θέτει τις βάσεις για να αποφευχθούν οι πιο καταστροφικές συνέπειες της κλιματικής αλλαγής.

Στο debay της Πέμπτης 22 Οκτωβρίου, ο Τζο Μπάιντεν τόνισε ότι η μετάβαση από τα ορυκτά καύσιμα που αλλάζουν το κλίμα θα πραγματοποιηθεί «με την πάροδο του χρόνου».

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, απάντησε Τζο Μπάιντεν με μια…έκκληση προς τους ψηφοφόρους των αμερικανικών κρατών πετρελαίου.

«Βασικά αυτό που λέει είναι ότι θα καταστρέψει τη βιομηχανία πετρελαίου, είπε.
Θα το θυμάσαι αυτό, Τέξας; Θα το θυμάσαι, Πενσυλβάνια; Οκλαχόμα; Οχάιο;»

Διαφήμιση