Αρχική COVID-19 Covid-19: Σχέση λοιμώξεων και θανάτων στην Ευρώπη – Τι γίνεται με εμβόλιο

Covid-19: Σχέση λοιμώξεων και θανάτων στην Ευρώπη – Τι γίνεται με εμβόλιο

0
Covid 19
Διαφήμιση

Καθώς μεγάλο μέρος της Ευρώπης αντιμετωπίζει τώρα υψηλότερα επίπεδα μολύνσεων Covid-19 από ότι την άνοιξη, ποιος είναι ο αντίκτυπος στους θανάτους;

Ενώ οι θάνατοι από την ασθένεια αυξάνονταν στα μέσα Οκτωβρίου, η Γερμανία, η Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ισπανία, είναι πολύ μακριά από τα επίπεδα που παρατηρήθηκαν νωρίτερα φέτος.

Τα δεδομένα από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC), δείχνουν ότι υπήρχαν 88 ημερήσιοι θάνατοι Covid-19 στην Γαλλία στις 16 Οκτωβρίου.

Στις αρχές Απριλίου, η χώρα σημείωσε περισσότερους από 1.000 θανάτους σε διάστημα 24 ωρών.

covid 19 Γαλλία

Σκληραίνει τα μέτρα η Γαλλία

Νέα μέτρα αναμένεται να ανακοινώσει την Τετάρτη 28 Οκτωβρίου ο Γάλλος πρόεδρος Εμμανουήλ Μακρόν σε διάγγελμα του.

Τα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο ξεπέρασαν τα 33.000 και καταγράφηκαν 523 θάνατοι.

Η Γαλλία κατέγραψε ρεκόρ 52.000 νέων κρουσμάτων την Κυριακή 25 Οκτωβρίου. Oι ειδικοί λένε ότι με τις πολλές ασυμπτωματικές περιπτώσεις, τα ποσοστά είναι πιθανότατα υψηλότερα.

Το γαλλικό επιστημονικό συμβούλιο εκτιμά ότι υπάρχουν περίπου 100.000 νέα κρούσματα στη χώρα, καθημερινά.

Τα μέτρα κατά του Covid-19 δεν αποκλείεται να έχουν ισχύ έως την άνοιξη του 2021. Τα γαλλικά Μέσα δεν αποκλείουν ακόμα και την επιβολή εθνικού lockdown.
Ήδη, τα δύο τρίτα του γαλλικού πληθυσμού βρίσκονται ήδη υπό νυχτερινή απαγόρευση.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας θα συγκαλέσει πρώτα συσκέψεις, για να επανεξετάσει τον χειρισμό της πανδημίας στη χώρα, σύμφωνα με ανακοίνωση από το Μέγαρο των Ηλυσίων Πεδίων.

Μία πρώτη γεύση για το τι αναμένεται έδωσαν οι δηλώσεις Γάλλων αξιωματούχων την Τρίτη 27 Οκτωβρίου. Που ανοίγουν το δρόμο για σκληρότερες αποφάσεις.

Ο πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ είπε ότι “τα νέα μέτρα είναι απαραίτητα”. Από την πλευρά του ο υπουργός Εσωτερικών Γκεράλντ Νταρμανίν, προειδοποίησε πως “πρέπει να περιμένουμε δύσκολες αποφάσεις”.

covid 19

Εν’ όψη μίνι lockdown η Γερμανία

Σήμερα Τετάρτη 28 Οκτωβρίου, η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ θα μιλήσει ξανά με τους πρωθυπουργούς των ομόσπονδων κρατιδίων.

Με στόχο να παρθούν κοινά μέτρα ώστε το συντομότερο δυνατόν να αναχαιτιστεί η ανοδική τάση κρουσμάτων Covid-19. Η καγκελάριος προειδοποίησε, ότι η Γερμανία θα μπορούσε να έχει 19.000 κρούσματα κάθε μέρα μέχρι τα Χριστούγεννα.

Το προηγούμενο 24ωρο επιβεβαιώθηκαν 43.893 νέα κρούσματα.

Η Άγκελα Μέρκελ σχεδιάζει ένα μίνι lockdown, μετά τις συστάσεις των λοιμωξιολόγων της χώρας. Σύμφωνα με πληροφορίες:

  • Μπαρ και εστιατόρια θα κλείσουν, όπως έγινε την άνοιξη και να ακυρωθούν οι μεγάλες εκδηλώσεις.
  • Σχολεία και νηπιαγωγεία δεν θα λειτουργούν μόνο σε περιοχές με εξαιρετικά υψηλό αριθμό κρουσμάτων.

Οι Γερμανοί φαίνεται να είναι έτοιμοι για ένα νέο lockdown. Σύμφωνα με έρευνα του Γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων, περίπου τα δύο τρίτα το αναμένουν, λόγω του μεγάλου αριθμού των κρουσμάτων.

Τα νέα κρούσματα έφτασαν σε ρεκόρ 14.714 το περασμένο Σαββατοκύριακο.

covid 19

Βίαιες αντιδράσεις στην Ιταλία για τα μέτρα

Οργισμένοι Ιταλοί βγαίνουν διαρκώς στους δρόμους. Αντιδρώντας στα νέα μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας.

Εστιατόρια και καφέ κλείνουν νωρίς το απόγευμα. Κινηματογράφοι και γυμναστήρια έχουν κλείσει.

Οι νεκροί ξεπέρασαν τους 220. Όμως οι επιπτώσεις των περιοριστικών μέτρων είναι που προκαλούν οργή στους πολίτες.

Η κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε αποφάσισε να διαθέσει πάνω από πέντε δισεκατομμύρια ευρώ για νέα στήριξη των πολιτών που πλήττονται από τα νέα περιοριστικά μέτρα.

Ηνωμένο Βασίλειο

Το Ηνωμένο Βασίλειο μετρά συνολικά περισσότερα από 900.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα. Στο επίκεντρο της πανδημίας βρίσκεται τώρα το Νότινχαμ.

Η περιοχή τίθεται στην κατηγορία τρία, το υψηλότερο επίπεδο των μέτρων περιορισμού της κυκλοφορίας.

Ισπανία

Το υπουργείο Υγείας της Ισπανίας ανακοίνωσε χθες Τρίτη 27 Οκτωβρίου, ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 18.418 νέα κρούσματα. Και 267 ακόμη θάνατοι ασθενών εξαιτίας του ιού.

Τι είπε ο Σάρλ Μισέλ, για το εμβόλιο

Την ελπίδα ότι το εμβόλιο Covid-19, θα είναι διαθέσιμο πριν από το τέλους του έτους ή αρχές του 2021, εξέφρασε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σάρλ Μισέλ, μιλώντας στο ραδιόφωνο του RTL.

Ερωτηθείς για την κατάσταση που επικρατεί στην Ευρώπη και τον κόσμο σε σχέση με τον ιό σημείωσε ότι πρόκειται για “μαζικό κύμα¨. Και προσέθεσε ότι “ο ιός δεν έχει εμφανίσει όλα του τα μυστήρια”.

 

Διαφήμιση