Αρχική COVID-19 Covid-19: Η Γαλλία επεκτείνει την απαγόρευση κυκλοφορίας σε 46 εκατομμύρια κατοίκους της

Covid-19: Η Γαλλία επεκτείνει την απαγόρευση κυκλοφορίας σε 46 εκατομμύρια κατοίκους της

0
covid 19 Γαλλία
Διαφήμιση

Η Γαλλία επεκτείνει την βραδινή απαγόρευση κυκλοφορίας σε δεκάδες ακόμη περιοχές. Σε μια προσπάθεια να επιβραδύνει την εξάπλωση του Covid-19, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ.

Υπό απαγόρευση κυκλοφορίας έχει θέσει τουλάχιστον 46 εκατομμύρια κατοίκους της, σε 54 διαμερίσματα και ένα υπερπόντιο έδαφος της. Το μέτρο θα τεθεί σε ισχύ τα μεσάνυχτα της Παρασκευής.

Περίπου 38 τμήματα προστέθηκαν στην απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 21:00 έως τις 06:00 π.μ., στις υπό περιορισμό εννέα μητροπολιτικές περιοχές.

Όσοι θέλουν να μετακινηθούν αυτές τις ώρες στις υπό περιορισμό περιοχές θα πρέπει να πάρουν άδεια.

“Η κατάσταση είναι σοβαρή. Είναι σοβαρή στην Ευρώπη, είναι σοβαρή στη Γαλλία”, δήλωσε ο πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ σε συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη.

Όπως ανέφερε τα κρούσματα Covid-19 αυξήθηκαν κατά 40% σε μια εβδομάδα. Και οι περιπτώσεις διπλασιάζονται κάθε 15 ημέρες.

Η Γαλλία κατέγραψε αριθμό ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων τις τελευταίες εβδομάδες. Ξεπερνώντας συχνά τις 30.000 περιπτώσεις την ημέρα. Αυτό σημαίνει, πως υπάρχουν περισσότερες από 1000 νέες περιπτώσεις κάθε ώρα της ημέρας και της νύχτας.

Διαφήμιση