Αρχική Ειδήσεις ΗΠΑ: “Πράσινο φως” για τη μετάβαση του εκλεγμένου Τζο Μπάιντεν

ΗΠΑ: “Πράσινο φως” για τη μετάβαση του εκλεγμένου Τζο Μπάιντεν

0
Τραμπ
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Το “πράσινο φως” για να αρχίσει η διαδικασία μεταβίβασης της εξουσίας στις ΗΠΑ, έδωσε ο Ντόναλντ Τράμπ.

Η αμερικανική κυβέρνηση ανοίγει της διαδικασίες για τη μετάβαση του εκλεγμένου Προέδρου Τζο Μπάιντεν. Αναγνωρίζοντας τον ως “φαινομενικά εκλεγμένο πρόεδρο” στις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου.

Η Διαχειρίστρια Γενικών Υπηρεσιών των ΗΠΑ Έμιλι Μέρφι, έδωσε τη δυνατότητα να συντονιστεί ο Τζο Μπάιντεν με τις ομοσπονδιακές υπηρεσίες πριν από την ορκωμοσία του στις 20 Ιανουαρίου.

Μπάιντεν

Η απόφαση της Έμιλι Μέρφι πάρθηκε αφού η βασική πολιτεία του Μίσιγκαν πιστοποίησε τη νίκη του Τζο Μπάιντεν.

Δηλώνοντας σε επιστολή προς τον εκλεγμένο πρόεδρο ότι η απόφαση της έλαβε χώρα μετά από “πρόσφατες εξελίξεις. Οι οποίες αφορούν νομικές προκλήσεις και πιστοποιήσεις εκλογικά αποτελέσματα.”

“Θα θριαμβεύσουμε”, γράφει ο Τραμπ στο Twitter

Ο Ντόναλντ Τραμπ αρνούνταν πεισματικά πάνω από δύο εβδομάδες να αναγνωρίσει την εκλογική του ήττα από τον Δημοκρατικό Τζο Μπάιντεν.
Ο απερχόμενος 45ος πρόεδρος αποφεύγει να αναγνωρίσει καθαρά τη νίκη του Δημοκρατικού του αντιπάλου.

Και δηλώνει μέσω Twitter ότι θα συνεχίσει τον “δίκαιο αγώνα”. Με προσφυγές στη δικαιοσύνη, για νοθεία στις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου.
Ο Ντόναλντ Τράμπ δηλώνει πεπεισμένος ότι “θα θριαμβεύσουμε”.

Συστήνει μάλιστα στην Έμιλι Μέρφι και την ομάδα της “να κάνουν ότι πρέπει να γίνει σε σχέση με τα αρχικά πρωτόκολλα και έχω πει και στην ομάδα μου να κάνει το ίδιο”.

“Ανάσα” στην ομάδα Μπάιντεν

Ανακουφισμένη η ομάδα του Μπάιντεν, χαρακτήρισε την κίνηση Τραμπ  “σημαντικό βήμα”, το οποίο θα επιτρέψει “την μεταβίβαση της εξουσίας ειρηνικά και χωρίς προσκόμματα”.

εκλογές ΗΠΑ

Ο Γιοχάνες Αβραάμ, εκτελεστικός διευθυντής για την μετάβαση από το επιτελείο Μπάιντεν, δήλωσε ότι η απόφαση “είναι ένα απαραίτητο βήμα για να αρχίσουμε να αντιμετωπίζουμε τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει το έθνος μας, συμπεριλαμβανομένου του ελέγχου της πανδημίας και της οικονομίας μας”.

Ο 46ος εκλεγμένος πρόεδρος ετοιμάζεται να αναλάβει την εξουσία την 20ή Ιανουαρίου. Έχοντας στην ομάδα του έμπειρα άτομα που υπηρέτησαν στην κυβέρνηση του Μπαράκ Ομπάμα.
Όπως ο Άντονι Μπλίνκεν, τον οποίο σκοπεύει να χρίσει υπουργό Εξωτερικών. Καθώς  και η Τζάνετ Γέλεν, στην οποία θα αναθέσει το υπουργείο Οικονομικών.

Διαφήμιση