Αρχική COVID-19 Η Ευρώπη έχει τις μισές από τις 4 εκατ. νέες περιπτώσεις κορονοϊού,...

Η Ευρώπη έχει τις μισές από τις 4 εκατ. νέες περιπτώσεις κορονοϊού, παγκοσμίως

0
κορονοϊός
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Στην Ευρώπη εκδηλώθηκε το ήμισυ των 4 εκατ. νέων κρουσμάτων κορονοϊού στον κόσμο την περασμένη εβδομάδα. Αυτό ανακοίνωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).
Η γηραιά ήπειρος είχε τις περισσότερες νέες περιπτώσεις στο 46% του παγκόσμιου συνόλου.

Ωστόσο, το ποσοστό κορονοϊού της Ευρώπης μειώθηκε κατά 10% σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα. Μετά την «ενίσχυση των μέτρων» που πήραν τα κράτη, σύμφωνα με τον ΠΟΥ.

Καθώς μειώθηκαν οι περιπτώσεις, ο αριθμός των θανάτων αυξήθηκε συνολικά σε πάνω από 29.000. Αντιπροσωπεύοντας το 49% όλων των θανάτων παγκοσμίως.

Την απότομη αύξηση των περιπτώσεων κορονοϊού “πυροδότησε” η Αυστρία. Η χώρα σημείωσε αύξηση 30% σε νέα κρούσματα, σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Η χώρα που έχει πληγεί περισσότερο στην Ευρώπη είναι το Βέλγιο. Που τα καταγράφει τον μεγαλύτερο κατά κεφαλήν αριθμό θανάτων ανά κάτοικο στον κόσμο. Με 129 θανάτους ανά 100.000 άτομα.

Ο ιολόγος Στίβεν Βαν Γκίτ, από την ομάδα υγείας Sciensano της κυβέρνησης, δήλωσε ότι ο ημερήσιος μέσος όρος των θανάτων στη χώρα ανήλθε πλέον σε 185 άτομα.
Μείωση 5% σε σύγκριση με τον μέσο όρο πριν από μια εβδομάδα. Και ο ημερήσιος μέσος όρος εισδοχής νοσοκομείων μειώθηκε 24% και οι νέες λοιμώξεις μειώθηκαν 39%.

Η Ισπανία είναι η δεύτερη χειρότερη πληγείσα χώρα. Με 89 θανάτους ανά 100.000 άτομα.

Ο ΠΟΥ σημείωσε επίσης ότι το Ηνωμένο Βασίλειο ήταν η πρώτη χώρα στην περιοχή που κατέγραψε περισσότερους από 50.000 θανάτους.

Οι Κάτω Χώρες χαλάρωσαν τους περιορισμούς, εν μέσω πτώσης των ποσοστών μόλυνσης. Και ετοιμάζονται να ανοίξουν ξανά δημόσιους χώρους. Όπως κινηματογράφους, μουσεία, βιβλιοθήκες, ζωολογικούς κήπους και πισίνες, αλλά με περιορισμούς στον αριθμό ατόμων.

«Θέλουμε τη ζωή μας πίσω»

Η Γερμανία χειρίστηκα καλά το πρώτο κύμα κορονοϊού. Αλλά όπως και πολλά μέρη της Ευρώπης παρατηρήθηκε έντονη αύξηση στις νέες μολύνσεις τις τελευταίες εβδομάδες.

Στο Βερολίνο, διαδηλωτές διαμαρτύρονται καθημερινά για τους περιορισμούς. Ομάδες διοργανώνουν τακτικά συγκεντρώσεις με σύνθημα «Θέλουμε τη ζωή μας πίσω». Οι διαμαρτυρόμενοι υποστηρίζοντας ότι οι περιορισμοί παραβιάζουν το σύνταγμα.

Συνολικά, η χώρα έχει δει 833.000 κρούσματα κορονοϊού και περισσότερους από 13.000 θανάτους.

Διαφήμιση