Αρχική COVID-19 Ισχυρή ανοσοαπόκριση σε ηλικιωμένους, δείχνει το εμβόλιο της Οξφόρδης

Ισχυρή ανοσοαπόκριση σε ηλικιωμένους, δείχνει το εμβόλιο της Οξφόρδης

0
nationalherald vaccine
Αντιγριπικό εμβόλιο Φωτό: nationalheraldindia.com
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης επιβεβαίωσε ότι το εμβόλιο Covid-19 που αναπτύσσεται με την AstraZeneca Plc παρήγαγε ισχυρές ανοσολογικές αντιδράσεις σε ηλικιωμένους.
Τα θετικά αποτελέσματα αφορούν υγιείς ενήλικες ηλικίας 56-69 ετών και άτομα άνω των 70.

Αυτό έδειξαν δεδομένα της φάσης 2 δοκιμών, που δημοσιεύτηκαν στο The Lancet.

Τα αποτελέσματα της φάσης 2 της Οξφόρδης δείχνουν ότι το εμβόλιο είναι καλύτερα ανεκτό σε ηλικιωμένους. Και παράγει παρόμοια ανοσολογική απόκριση σε ηλικιωμένους και νέους ενήλικες.

Η μελέτη περιελάμβανε 560 ενήλικες, εκ των οποίων 240 άνω των 70 ετών. Αυτό ακολουθεί τα ευρήματα σε ηλικιωμένους τον Ιούλιο που έδειξαν ότι το εμβόλιο δημιούργησε ισχυρές ανοσολογικές αντιδράσεις σε ενήλικες ηλικίας 18 έως 55 ετών.

Οι εθελοντές στη δοκιμή παρουσίασαν παρόμοιες ανοσολογικές αντιδράσεις και στις τρεις ηλικιακές ομάδες (18-55, 56-69 και 70 και άνω). Η μελέτη διαπίστωσε ότι οι ηλικιωμένοι ανέχονται καλύτερα το εμβόλιο σε σύγκριση με τους νεότερους ενήλικες.

Οι εθελοντές έλαβαν δύο δόσεις του υπό δοκιμή εμβολίου ή placebo εμβόλιο μηνιγγίτιδας. Δεν παρατηρήθηκαν σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες από το εμβόλιο στους συμμετέχοντες.

“Η πρόκληση ισχυρών ανοσολογικών αντιδράσεων σε ηλικιωμένους ενήλικες ήταν μια μακροχρόνια…πρόκληση, έγραψε η Άντζελα Μίνασεν, ερευνήτρια στην Οξφόρδη.

Τα νέα δεδομένα δίνουν ελπίδα ότι η αποτελεσματικότητα του εμβολίου θα είναι παρόμοια σε νεότερους και ηλικιωμένους ενήλικες”.

Η Οξφόρδη αναμένει τα ολοκληρωτικά αποτελέσματα στο τελικό στάδιο των δοκιμών.

Διαφήμιση