Αρχική Περιβάλλον Ένα ελληνικό νησί ανάμεσα στους παγκόσμιους βιώσιμους προορισμούς 2021

Ένα ελληνικό νησί ανάμεσα στους παγκόσμιους βιώσιμους προορισμούς 2021

0
κέντρο αλόννησος
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Την ετήσια λίστα με τους κορυφαίους παγκόσμιους βιώσιμους προορισμούς για το 2021, δημοσίευσε το National Geographic Traveller.

Ανάμεσα τους είναι και ένα ελληνικό νησί. Η Αλόννησος, που βρίσκεται στην έκτη θέση ανάμεσα σε οκτώ άλλους προορισμούς στον κόσμο.

Η κατάταξη στην λίστα αειφορίας, είναι για το Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο Αλοννήσου με το  πρώτο Υποβρύχιο Μουσείο της χώρας. Που άνοιξε για πρώτη φορά τις πύλες του την 1η Αυγούστου 2020.

“Ο Παρθενώνας των ναυαγίων”

“Βουτήξτε στον Παρθενώνα των ναυαγίων”, είναι ο τίτλος του δημοσιεύματος περιγραφής του Μουσείου.
Όπως υπογραμμίζει ο συντάκτης “το πρώτο υποβρύχιο μουσείο στην Ελλάδα είναι προσβάσιμο σε δύτες αναψυχής. Βρίσκεται κάτω από την επιφάνεια του Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου της Αλοννήσου και των Βόρειων Σποράδων.

Η λειτουργία του Πάρκου ελαχιστοποίησε την ανθρώπινη παρέμβαση. Προστατεύοντας τον πλούτο της περιοχής και διαφυλάσσοντας αρχαιολογικά μνημεία, όπως το Ναυάγιο της Περιστέρας.
Το ναυάγιο που εκτείνεται στο βυθό σε μήκος 25 μέτρων, σχετίζεται με ένα μεγάλο εμπορικό πλοίο, πιθανόν αθηναϊκό. Το οποίο χρονολογείται ότι βυθίστηκε στον 5ο αιώνα πΧ. και ήταν φορτωμένο με χιλιάδες αμφορείς κρασιού.

Λίστα βιώσιμων προορισμών National Geographic Traveller 2021

1. Κοπεγχάγη
2. Κόστα Ρίκα
3. Ελσίνκι
4. Ντένβερ
5. Νέα Καληδονία
6. Αλόννησος
7. Γκαμπόν
8. Φρέιμπουργκ

 

Διαφήμιση