Αρχική Τουρισμός - Ταξίδια Αντικείμενο διεθνούς μνείας, το υποβρύχιο μουσείο στην Αλόννησο

Αντικείμενο διεθνούς μνείας, το υποβρύχιο μουσείο στην Αλόννησο

0
μουσείο Αλόννησο
Διαφήμιση

Τα διεθνή Μέσα απασχολεί το πρώτο υποβρύχιο μουσείο της Ελλάδας στην Αλόννησο. Και μάλιστα πριν από το πιλοτικό άνοιγμα του στις 3 Αυγούστου 2020.

Smithsonian

Για υποβρύχιο μουσείο στην Αλόννησο γράφει το site Smithsonian. Έχει πάνω από 11,5 εκατομμύρια επισκέπτες υπάγεται στο μεγαλύτερο δίκτυο μουσείων, μάθησης και έρευνας του κόσμου.

Προτρέπει τους ταξιδιώτες φίλους της κατάδυσης να βάλουν προτεραιότητα την επίσκεψη στο ναυάγιο.

Σε άλλο σημείο υπενθυμίζει πόσο καλά έχει ανταποκριθεί η Ελλάδα στις αντίξοες συνθήκες λόγω Covid-19.

Travel + Leisure

Αφιέρωμα με τίτλο «ένα αρχαίο Ναυάγιο γίνεται το πρώτο υποβρύχιο μουσείο της Ελλάδας!», κάνει και το Travel + Leisure. Είναι κορυφαία ταξιδιωτική ιστοσελίδα των ΗΠΑ, με 9 εκατομμύρια επισκέπτες. Και διαμορφώνει την ταξιδιωτική τάση παγκοσμίως.

Timeout.com

Στο ίδιο μήκος κύματος και το άρθρο του παγκόσμιου ιστότοπου για τον πολιτισμό και τη ψυχαγωγία, Timeout.com. Ιστοσελίδα με 12 εκατομμύρια επισκέψεις.
Το άρθρο εστιάζει και στη λειτουργία του πρωτοποριακού Κέντρου Ευαισθητοποίησης και Ενημέρωσης Κοινού στην Αλόννησο. Για όποιον επιθυμεί να γνωρίσει το ναυάγιο με τη βοήθεια της εικονικής πραγματικότητας.

Matador Network

Αντικείμενο διεθνούς μνείας, το υποβρύχιο μουσείο στην Αλόννησο

Τη σημασία της ανάδειξης του Αρχαίου Ναυαγίου της Περιστέρας από το 500π.Χ. περίπου σε υποβρύχιο μουσείο στην Ελλάδα. εξηγεί το Matador Network.

Ένα διεθνώς αναγνωρισμένο δίκτυο που εξειδικεύεται στα ταξίδια περιπέτειας με 3,4 περίπου εκατομμύρια επισκέπτες ανά μήνα.

Στο άρθρο του καθιερωμένου εξειδικευμένου δικτύου γίνεται αναφορά στα αποδοτικά μέτρα πρόληψης της Ελλάδας λόγω πανδημίας.

«Η λίστα των ΜΜΕ από Ελλάδα και εξωτερικό που ήδη φιλοξενούν την ευχάριστη είδηση είναι ατελείωτη, γεγονός για το οποίο τους ευχαριστούμε όλους θερμά, δήλωσε ο Δήμαρχος Αλοννήσου Πέτρος Βαφίνης.

Σε ένα δύσκολο καλοκαίρι, η Αλόννησος κάνει την υπέρβαση και διαφοροποιείται σε παγκόσμια κλίμακα.

Έχοντας γρήγορα αντανακλαστικά, ο Δήμος Αλοννήσου ξεκίνησε την προσπάθεια προβολής που ήδη έχει αποφέρει σημαντικά αποτελέσματα».

Η πιλοτική λειτουργία του ναυαγίου της Περιστέρας

μουσείο Αλόννησο

Από τη Δευτέρα 3 Αυγούστου έως την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2020 οι ερασιτέχνες αυτοδύτες και δύτες ελεύθερης κατάδυσης θα μπορούν να επισκεφτούν, με τη συνοδεία καταδυτικών κέντρων, το διάσημο ναυάγιο αμφορέων του 5ου αι. π.Χ. στο βυθό της νησίδας.

Η πιλοτική λειτουργία του ναυαγίου της Περιστέρας ως επισκέψιμου ενάλιου αρχαιολογικού χώρου το καλοκαίρι του 2020 είναι το αποτέλεσμα συνεργασίας με πρωταγωνιστές την Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού, την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον Δήμο Αλοννήσου.

Το έργο προετοιμάστηκε στο πλαίσιο του προγράμματος διασυνοριακής συνεργασίας BLUEMED και θα συνεχιστεί με τη χρηματοδότηση του ΠΕΠ Θεσσαλίας ως το 2023.

Το ναυάγιο είναι από τα σημαντικότερα της κλασικής αρχαιότητας. Ο εντυπωσιακός αριθμός των αμφορέων, η εξαιρετική κατάσταση διατήρησης του ναυαγίου στα -21 ως τα -28 μέτρα και η ομορφιά των εξωτικών νερών και του πλούσιου βυθού της περιοχής, που βρίσκεται εντός της προστατευόμενης περιοχής του Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου Αλοννήσου-Βορείων Σποράδων, καθιστούν το αρχαίο ναυάγιο της Περιστέρας έναν προορισμό που ενδιαφέρει κάθε έμπειρο αυτοδύτη.

Διαφήμιση